Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2010. November 25. 22:32, csütörtök | Helyi

Pályaválasztók, figyelem!

Pályaválasztók, figyelem!

Pályaválasztási kiállítás lesz a Dunaferr iskola villamos tagozatán November 26-án, pénteken a Közép-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ szervezésében . A rendezvény során tárlat is nyílik, amelyet Cserna Gábor,polgármester ajá

A kiállításon bemutatkoznak a közép- és felsőfokú oktatási intézmények, a felnőttképzést folytató intézmények, de lehetőséget kapnak erre az érdeklődő munkáltatók is.
A korábbi hagyományokra építve a rendezvénysorozathoz kapcsolódóan idén is megjelentették az Iskola után – iskola előtt című pályaválasztási kiadványt, amelynek célja, hogy tanácsokkal, információkkal segítse a fiatalok pályaválasztását, esetenként pályakorrekcióját.

Jankóné Szépe Mónika, a régió munkaügyi tanácsának titkára és egyben PR-referense kiemelte: ma már a felnőttképzések szerepe is meghatározó, hiszen minden embernek folyamatosan szüksége van az élethosszig tartó tanulásra, a munkaerő-piaci esélyek szinten tartására, illetve növelésére. Mindezek nyomán módosultak a gyűjtemény, valamint a kiállítás célcsoportjai is: az elsődleges célközönség, vagyis a pálya-, szakma- és iskolaválasztásban, illetve a pályakorrekcióban érintettek mellett a felnőtt érdeklődők számára is hasznos információkkal szolgálhat a rendezvény.

Arendezvény fontos célja, hogy tudatosítsa a résztvevőkben a pályaválasztás, pályamódosítás jelentőségét – a programsorozat tájékoztatást nyújt a foglalkoztatási lehetőségekről, a regionális foglalkoztatás aktuális helyzetéről és az állami foglalkoztatáspolitika teremtette lehetőségekről. A program során a szakképzetlen, vagy szakmájukban elhelyezkedni nem tudó álláskereső fiatalok, pályamódosítást szándékozó felnőttek összefoglaló képet kaphatnak a régió munkaerő-piaci igényeit és keresletét tükröző képzésekről, szakképzésekről, hiányszakmákról, valamennyi elsajátítható szakmáról, az egyes képzések tartalmáról és a képzésekre való jelentkezések feltételeiről, illetve a képzést követő, az adott szakmával betölthető munkakörökről, munkavállalási és vállalkozási lehetőségekről.

A gyakorlati bemutatókat kiegészítik a képzésekről, munkakörökről, foglalkozásokról és mesterségekről szóló videofilmek, szakmaismertető mappák, dvd-k, prezentációk, számítógépes programok, szakmai ismertetők, szakmaismertető kiadványok, motivációs célú személyes beszélgetések is, amelyek során lehetséges a különféle szakmák elsajátításához szükséges készségek és képességek pontos megismerése.

A szervezők ígérete szerint a rendezvény széleskörű információkat nyújt a térség munkaerőpiaci igényeiről, a munkaerőpiacon keresett szakmákhoz kapcsolódó képzési lehetőségekről; az iskolarendszerű és az iskolarendszeren kívüli akkreditált intézmények által folytatott (szak) képzésekről; a gyakorlati szakképzés lehetőségeiről és feltételeiről a kamarák és a gyakorlati képzést biztosító munkáltatók bevonásával; a szakmák gyakorlásának feltételeiről, a bérekről, munkakörülményekről, a kiszemelt pálya jellegéről is.

Minden érdeklődőt sok szeretettel várnak a Dunaferr Szakközép- és Szakiskola Villamos Tagozatában, pénteken9- 18 óra között. A kiállítás anyagát Cserna Gábor polgármester ajánlja a vendégek figyelmébe a kilenckor kezdődő megnyitón – a megjelenteket köszönti Pleizer Lajos, a megyei közgyűlés alelnöke is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.