Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Április 02. 00:58, csütörtök | Helyi

Fogvatartottak tettek jót Baracson

Fogvatartottak tettek jót Baracson

Több mint két esztendeje fut a Pálhalmai Büntetés-végrehajtási Intézetben az a program, amely segítségével a fogvatartottak meg próbálják jóvá tenni azt, amit a társadalom ellen elkövettek.

A program a fogvatartottak több szintű rehabilitációját célozza meg, ennek egyik lépése, hogy közösségi munkát végeznek valamilyen hátrányos helyzetű csoport közösség számára. Azaz jót tesznek.

Ősszel a baracsi idősek otthonát festették ki, most hatan a védőnőknek is otthont adó épület felújításával foglalkoztak.

A közösség számára megszervezett jóvátételi programok célja egyfelől a fogvatartott számára a bűncselekmény okozásával, illetve annak okozatával való szembenézés és a felelősségvállalás elősegítése, tudatosság növelése, valamint a szimbolikus módon a helyi közösség számára történő jóvátétel során megjelenő közösségi értékekhez, érdekekhez való elköteleződés erősítése miatt létrejövő bűnmegelőzési hatás elősegítése. Másfelől a közösség érzékenyítése, a jóvátétel elfogadásával a társadalmi visszailleszkedés elősegítése.

A programba bekerülés önkéntes, a fogva tartottak maguk jelentkezhetnek ezekre a munkákra, amelyek során térítésmentesen végezhetnek egy közösségnek munkát. A festékeket és egyéb eszközöket az uniós projekt finanszírozza, az alkalmi munkások ellátását a helyi önkormányzat vállalta magára.

Mint azt Lászlótól, a fogva tartottak "alkalmi szóvivőjétől" megtudtuk:

- Két hónap múlva szabadul, s nagyon örül, hogy haza térhet Borsodba a családjához. S úgy gondolta, hogy ezzel az önkéntes munkával is bebiznyítja, hogy ő komolyan gondolja, hogy változni és változtatni fog az életvitelén.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.