Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2014. Szeptember 26. 11:57, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Megbüntettek egy iskolát, mert leszbikus nevelői miatt diszkriminált egy diákot

Megbüntettek egy iskolát, mert leszbikus nevelői miatt diszkriminált egy diákot

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság a hátrányos megkülönböztetés tilalmának megsértése miatt 50 ezer forintra büntette a Kispesti Waldorf Iskolát, mert leszbikus anyja és annak nőnemű élettársa miatt elutasította egy diák felvételét - tájékoztatta a család jogi képviseletét ellátó Háttér Társaság pénteken az MTI-t.

A hatóság álláspontja szerint az osztályközösségbe történő befogadást nem lehet megtagadni azzal a hivatkozással, hogy a gyermek a többségi társadalomtól eltérő családban él - közölte a szervezet.
A tájékoztatás szerint az ügy 2013 nyarán indult, amikor a 13 éves fiú szülei eldöntötték: gyermeküknek új iskolát keresnek.
Az előzetes egyeztetések lezajlottak. Ugyanakkor azt követően, hogy az anyuka jelezte, miszerint a gyermeket azonos nemű bejegyzett élettársával közösen neveli, a tanárnő emailben közölte: "családi állapotuk" miatt a gyermeket mégsem tudja az osztályba felvenni.
Az anyuka az iskola vezetését ellátó Igazgatási Konferenciához fordult panasszal, ám azt a választ kapta, hogy a döntésben semmilyen kivetnivalót nem találnak; ezt követően indította meg az eljárást az Egyenlő Bánásmód Hatóságnál az intézmény ellen.
Az eljárás során az iskola azzal érvelt, hogy a gyermek érdekében volt szükség az elutasításra, mivel az osztályban számos atrocitás érte volna.
A hatóság viszont nem fogadta el az érvelést. Úgy foglalt állást, hogy az oktatási intézmények egyik feladata, hogy a felügyeletére bízott gyermekeket egymás iránti toleranciára neveli.
Az Egyenlő Bánásmód Hatóság határozata ellen a közigazgatási eljárás keretében fellebbezni nem lehet, csak bíróságon kezdeményezhető a határozat felülvizsgálata - közölte a Háttér Társaság.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére