Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. Január 18. 08:59, szombat | Helyi

Megérkeztek New York-ba - beszámolóval

Megérkeztek New York-ba - beszámolóval

Sikeresen landolt a repülőgép Amerikában az Dunaújvárosi Egyesített Kórussal a fedélzetén

Frankfurtan szálltak át - két részletben, két csoportban ...

Úton a tengerentúlra

A nap a felhők felett persze nem csak kívülről sütött...

Amerikai reggeli, kicsi otthoni koszttal...innen is, onnan is

Aztán séta közben isénekelt a csapat, amelyet tapssal jutalmazott a közönség

Az egyesített kórus 5 napot tölt New Yorkban, több helyen lépnek fel, ennek a koronája, január 20-án a Carnegie Hallban éneklik el magyarul a Walesi bárdokat.

Horváth Péter karnagy blogjában így számol be az eddig történtekről:

Horváth Péter beszámolója…

"No, felébredtem. Fél hatkor… :) Belegondoltam, hogy otthon már fél tizenkettő van, ezen mosolyogtam egy jót. Szóval, menjünk az elejétől. A repülés fantasztikus volt, aztán rettenetesen unalmas. Amikor 9 órát ül az ember egy csőben, még ha lehet is járkálni, meg mindig történik valami, akkor is nagyon el lehet fáradni, főleg az álladó zaj, a folyamatos légkeverés és egyéb ingerek miatt. Természetesen a felhők játéka, a szárazföld alul (Anglia, majd Írország), az óceán mind-mind csodálatos látvány, szóval jó volt. A kórustagok nagy része még soha sem repült, de akik már igen, azoknak is csak kis része volt a tengerentúlon, úgyhogy azt hiszem mindenképpen nagy élmény volt mindenkinek.

Két csoportban repültünk. Az első csoport Düsseldorfon, a második Frankfurton keresztül érkezett. Ők valami légörvénybe keveredtek, majd megírják, mindenesetre állítólag Bailey’s is ömlött valakire… :) A bevándorlásiak teljesen normálisak voltak, Viszonylag gyorsan végeztünk is, A második csapat is. Kb. 18 óra volt, mire eljutottunk a SuperShuttle buszokig, persze, hogy a társaság egy része nem tudott 11-ig számolni, úgyhogy a 11 fős buszoknál végül az utolsóra 12 ember maradt. :) Hála a sofőrnek, aki bevállalta, hogy beülhet a plusz 1 fő, bejutottunk. A sofőr ecuadori volt, elbeszélgettünk egy kicsit, hát el kellett ismernem, vezetni tud. Egyrészt a forgalom nagysága elképesztő. Magyarországon a legnagyobb forgalom is piskóta ahhoz képest, ami a Jerseybe vagy Manhattanbe vezető utakon volt. A sávváltások elég érdekesek finoman szólva is, de azért megoldották… :)

A szállodáink kulturáltak, a szobák ugyan kicsik, de a fürdőszoba tiszta, a WC érdekes “elszívó” rendszerrel működik. Hamarosan reggeli…

Este még elmentünk vacsorázni, a csapat egy nagyobb része elment a Time Square-re, én annyira fáradt voltam, hogy azt kihagytam. Majd pótolom ma.

Mai program: városnézés. Szabadság-szobor, Empire State Building, Mace’s, Vasaló-ház, stb. Lesz azért még Chinatown, Little Italy és Soho is, valamikor. Azt is eldöntöttük, hogy 21-én délelőtt – merthogy akkor még van időnk a hazautazás előtt – elmegyünk a Ground Zero-hoz. Nyugodtan mondhatjuk, hogy az egész Dunaújvárosi Egyesített Kórus kezdete ott van.
Reggeli kilátás a szobából:

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.