Városlista
2019. január 18, péntek - Piroska

Hírek

2013. Október 05. 22:42, szombat | Helyi

Mindent a szülésről, a várandósságról- videóval

Mindent a szülésről, a várandósságról- videóval

Ismét ingyenes szülésfelkészítő tanfolyam indult a Szent Pantaleon Kórházban. A hat alkalomból álló programra várják a kismamákat és hozzátartozóikat.

A leendő édesanyák és apák életében kiemelkedő esemény a szülés, a várandósság. Ebben az időszakban jelentős változásokon megy keresztül a nő, nemcsak testileg, de lelkileg is. A változások megértéséhez, megkönnyítéséhez nyújt segítséget a szülésfelkészítő tanfolyam.


- Egyre népszerűbb ez a tanfolyam, hiszen sokan jönnek. Célunk, hogy megismerjék osztályunkat, a kórházat, és az orvosokkal, szülésznőkkel egy személyesebb kapcsolatot alakítsanak ki – mondta dr. Bazsa Sándor, a szülészet-nőgyógyászati osztály vezető főorvosa. A legtöbb kismamát a szülőszoba, a szülés menete, és a fájdalom érdekli. Az anyai örömök elé néző Czompóné Gotthard Rita is ezért látogatott el a programra.
- Elsősorban a szülőszobára vagyok kíváncsi, és arra, hogy mi vár ott rám. Tudni szeretném, milyenek a szülésznők, az orvosok. Azért is jöttem el a tanfolyamra, hogy megtudjam, milyenek a körülmények – mondta a kismama.
Az előző évekhez hasonlóan idén is ingyenes a tanfolyam, és közben is lehet csatlakozni a programhoz, amelyet még négy héten keresztül keddenként tartanak a kórházban. (An.)

Ezek érdekelhetnek még

2019. Január 11. 19:20, péntek | Helyi

Az első idei kirakodó vásár

Országos kirakodóvásárt tartanak január 13-án vasárnap Dunaújvárosban.

2019. Január 09. 18:12, szerda | Helyi

TANÚK JELENTKEZÉSÉT VÁRJÁK

A dunaújvárosi rendőrök egy közlekedési baleset részesének, továbbá szemtanúinak felkutatása érdekében kérik a lakosság segítségét.

2019. Január 09. 18:04, szerda | Helyi

Ercsi térségében váltakozó irányban, félpályán halad a forgalom

Anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset történt január 9-én 16 óra 54 perckor a 6-os számú főúton Ercsi térségében, ahol két gépjármű ütközött össze.

2019. Január 07. 19:00, hétfő | Helyi

Új támogatási forma - a gyermekek otthongondozási díja ellátást január 1-jétől vezették be

Az önmagukat ellátni képtelen gyermeküket ápolók számára biztosítandó „gyermekek otthongondozási díja” (GYOD) nevű ellátást 2019. január 1-jétől vezették be.