Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Április 09. 07:05, hétfő | Helyi

Pintér Tamás győzelme és más vereségek

Pintér Tamás győzelme és más  vereségek

Pintér Tamás győzött. Először is gratulálunk hozzá. Megdolgozott érte, utcáról utcára , piacról vásárra járt. Idejött kampányolni az azóta lemondott pártelnöke is. Kemény menetben, szoros eredménnyel, de győzött.

Az a gond, hogy csak ő egyedül.

Kezdjük a Jobbikkal.

A Jobbik igencsak nehéz időszak elé néz, vagy viszontválasztják Vonát, vagy jön egy új, párton belüli tisztogatási és átrendeződési hullám. Ám nagy valószínűségben csak annyi dolguk lesz a képviselőiknek, hogy kérjenek az ülések és a hozzászólások végén egy kávét. Ilyen összetételű Magyar Parlamentben annyi esélye van Pintér Tamásnak Dunaújvárost, Dunaújváros érdekét képviselni, mint a trójai falónak az epsomi derbyn.

De vesztett roppant nagyot az MSZP és a DK is. Gyakorlatilag lenullázták az esélyüket az önkormányzati választásokra. És hát nem nagyon sikerült Illéssy István LMP-s színekben történő visszatérése sem. Érthetetlen, hogy városunkban, egy "volt szocialista" városban a DK és az MSZP csak közösen tudta elérni még a 10 százalékot is.

Vannak, akik taktikai megállapodásokra gyanakodnak a háttérben. Mondván, hogy nem véletlenül történt Illéssy István visszalépése és még sem... És azt sem tartják különösnek, hogy miért lett ennyire kevés plakátja az MSZP-DK-s jelöltnek, sőt úgy vélik, hogy nem véletlenül mondta le kampányzáró fellépését városunkban Gyurcsány Ferenc sem. De ezek csak kérdések és találgatások,alig többek, mint feltételezések.

Természetesen a helyi Fidesz sem örülhet felhőtlenül. Hozták a listás szavazatokon az elsöprő Fidesz többséget, de azzal, hogy elvesztették az egyéni képviselői helyet, azzal mindenképpen nehéz helyzetet teremtettek maguk számára.

És nem nyert ezzel az eredménnyel Dunaújváros sem. Dr. Galambos Dénesnek elméletileg megvan az esélye, hogy listán képviselő legyen, de ez csak a levélszavazatok feldolgozása után lesz bizonyossá. Addigis.. Jelen állás szerint városunk olyan egyéni képviselőt választott, aki kisebbségben van, tehát legfeljebb fenyegethet, de ereje, kapcsolatai nem lesznek a kéréseket teljesíteni.

Így fontos szerep hárul Cserna Gábor polgármesterre is, hiszen ha Galambos Dénes listás mandátuma nem jön össze,akkor át kell vennie az országgyűlési képviselő feladatkörét is, hogy ki tudja majd járni, el tudja majd érni azokat a fejlesztéseket, beruházásokat, amelyek a város jövője miatt feltétlenül és elengedhetetlenül szükségesek lesznek. Egyelőre ez az esélyünk legalább megvan. Mindenképpen fura egy helyzet teremtődött a választók akaratából az már bizonyos.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.