Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Április 21. 23:36, vasárnap | Helyi
Forrás: Lejegyezte:Gulácsi Bence

Pizza csata - avagy melyik a város legjobb pizzázója?

Pizza csata - avagy melyik a város legjobb pizzázója?

A pizzák minden ember életét kicsit boldogabbá, kerekebbé, és ízletesebbé teszik. Kortól és nemtől függetlenül szinte mindenki szereti őket, és épp e nagy népszerűség miatt meglehetősen sok pizzázó nyílt városszerte.

Hol szállítanak a leggyorsabban? Melyik hely a legolcsóbb? Ilyen és ezekhez hasonló kérdésekre ad választ cikkünk.
Ahogyan a puding próbája az evés, úgy a pizzáról is csak egyféleképpen lehet kideríteni, hogy milyen. Így hát újságunk toborzott egy „pizza tesztelő brigádot”, melynek tagjai korban és nemben is változatosak. A legfiatalabb tag még alig kezdte el az iskolát, az idősebbek pedig már bőven a munka és a nagybetűs élet akadályokkal teli, kikövezettnek nem igazán mondható útját tapossák. A csapat tehát összegyűlt, már csak pizzákra volt szükség.


A leggyorsabb kiszállítás:
Pizza tesztelő főhadiszállásunkat az MMK épületében rendeztük be. Könnyen megközelíthető, és a pizzériáktól körülbelül egyenlő távolságra lévő épületről lévén szó, az előnyöket, hátrányokat a lehető legkisebbre csökkentettük. Közös megegyezés alapján minden pizzériából egy kicsi, sonkás-kukoricás pizzát rendeltünk. Felhívtuk mind a 10 helyet, és vártunk. A leggyorsabban az Alla Ventura Étterem & Pizzéria futára érkezett meg, mindössze 25 perccel a rendelés leadása után. A TOPO Étterem és Pizzéria 29 perccel a második, a Pizza di Casa 30 perccel a harmadik helyen végzett.

Így hát a leggyorsabb kiszállításért járó díjat az Alla Ventura Étterem & Pizzéria kapja. Gratulálunk!


A legolcsóbb:
Természetesen az ár is fontos szempont, ezért ezt is teszteltük. Mivel nem minden pizzéria kispizzája egyforma, - később más is kiderült – ezért a pizza centiméterének árát számoltuk ki. Így egységesen, az étel méretétől függetlenül láthatjuk az árakat. Nagy meglepetésünkre azonban nem minden pizzéria szállít ki kispizzát, vagy egy bizonyos összeg alatti rendelést. Ez a probléma a Kocka Pizzéria és a Zanzibár Pizzéria esetében merült fel. Előbbinél egy nagyobb pizzát kellett rendelnünk, utóbbinál pedig elég volt, ha extra sajttal kértük a rendelést (így átlépte a 830Ft-os határt). A legolcsóbbnak magasan a Pizza di Casa bizonyult, akik mindössze 23Ft-ot kérnek a pizzájuk centiméteréért. Második az Édes Pizzéria, harmadik pedig a Kocka Pizzéria lett. Nekik 32, illetve 32,3 forintot kell kicsengetni ugyanakkora mennyiségért. Itt fontos még megjegyezni, hogy két pizzázó is egy papír cetlire felírt, egyáltalán nem szabályos blokkot adott. Ezek a Lille Venn étterem és Pizzéria, illetve a Sunset Pizzéria voltak.

A legolcsóbb pizza díját tehát a Pizza di Casa kapja. Gratulálunk!

Most, jöjjön a pizzák minőségéről szóló értékelésünk! A pizzák tesztelését öt kritérium alapján végeztük: tészta, szósz, feltét mennyisége, feltét minősége, kinézet-összhatás. Kezdjük először a tésztával!

A Legjobb tészta:
Mondanom sem kell, hogy az egyik legfontosabb részről beszélünk. A tészta adja meg a pizza íz harmóniájának alapját. Ízén kívül vastagsága, és állaga is sokat számít. Éppen ezért az egyik legtrükkösebb, legnehezebben eltalálható része ez a nagy egésznek. A vártaknak megfelelően a verseny meglehetősen szorosan alakult. Bár az Alle Ventura Étterem & Pizzéria friss, ropogós, ízletes tésztájával a 10-ből 9 pontot szerezett, és ezzel hattized ponttal győzött, mögötte már sokkal szorosabb volt a verseny. A második helyet a Pizza di Casa kaparintotta meg, 8,4 tized ponttal. Hasonlóan az előtte végzőhöz ebben az esetben is egy remek tésztáról beszélhetünk, ám néhányan vastagnak, túl soknak ítélték a szélét. Harmadik az Édes Pizzéria lett 8,2 ponttal, kettő tizeddel lemaradva a másodiktól. Negyedik pedig a Lille Venn Étterem és Pizzéria, 8,15 ponttal, öt századdal lecsúszva a dobogóról.
A legjobb Tésztáért járó díjat tehát az Alle Ventura Étterem & Pizzéria nyerte! Gratulálunk!


A Legjobb szósz:
A szósz a másik művészi dolog a pizza készítésben. Bár számos fajtát lehet kapni boltokban, szupermarketekben, a valódi pizzériák saját szószt használnak. Azt persze nem tudjuk, hogy melyik versenyző használ boltit, és melyik sajátot, de a legjobb az Alibi Pizzéria lett. Enyhén paprikás szószával szinte minden zsűritag tetszését elnyerte, ezt mutatja a szerzett 8,8 pont. Második helyen az Alle Ventura Étterem & Pizzéria, 8,2 ponttal. Itt nem a minőséggel, hanem a mennyiséggel volt a gond. A legtöbben kevésnek találták az alapjában véve nagyon ízletes szószt. Harmadik végül egy nagyobb szakadék után 7,8 ponttal a Lille Venn Étterem és Pizzéria lett.
A legjobb szószért járó díjat tehát az Alibi Pizzária nyerte. Gratulálunk!


A Leggazdagabb feltét:
Ez a kategória hozta a legszorosabb versenyt. Az első négy helyezett hat tized ponton belül végzett egymáshoz képest. A győzelem végül az Alle Ventura Étterem & Pizzériáé lett, 8,8 pontot gyűjtve. Második helyen talán egy-két szem kukoricával lemaradva a Lille Venn Étterem és Pizzéria, szintén rendkívül dús feltéttel, és 8,3 ponttal. A harmadik helyet egy eddig díj nélkül álló pizzázó kapja, név szerint a Diablo Pizzéria. Mindössze egyetlen tizeddel maradt le a Lille Venn-től, tehát 8,2 pontot szerzett.
A leggazdagabb feltétért járó díjat tehát az Alla Ventura Étterem & Pizzéria nyerte. Gratulálunk!


Legjobb minőségű feltét.
Nem véletlen, hogy ez a kategória nem a „legfinomabb feltét” nevet kapta, ugyanis itt nem csak az íz a fontos. Sokat számít, hogy a kukorica lehetőleg ropogós maradjon, a sonka jól átsüljön, és minden a lehető legjobb alapanyagból készüljön. Ezen a téren szinte tökéletesen teljesített az Alle Ventura Étterem & Pizzéria. Kifogástalan minőségű feltétjével 9,2 pontot gyűjtött. Második helyen a Sunset Pizzéria és Kávézó végzett, 8,8 ponttal, míg a harmadik Lille Venn Étterem és Pizzéria lett, 8,6-tal. Meg kell még említenem, hogy a Kocka Pizzéria pizzájában egy hajszálat találtunk. Nem feltételezzük, hogy ez sokszor megesik, ezért ezt egy apró balesetnek tudjuk csak be.
A legjobb minőségű feltétnek járó díjat, az Alle Ventura Étterem & Pizzéria nyerte. Gratulálunk!
A legszebb kinézet-összhatás:
Ez volt az utolsó kategória melyben díjakat osztottunk, és itt lett legkisebb a különbség két pizzéria közt. Végül az Alle Ventura Étterem & Pizzéria győzedelmeskedett ismét, immáron harmadszorra. 9,2 pontot gyűjtött, de nem volt egyedül a dobogó legfelső fokán. A Lille Venn Étterem és Pizzéria hasonlóan az Alle Venturához 9,2 pontot szerzett, ezzel pedig holtversenyt alakított ki. A második helyezett Pizza di Casa-t, ami 8,5 pontot gyűjtött. Harmadik a Sunset Pizzéria és Kávézó lett, 8,4 ponttal, nem sokkal lecsúszva a második helyről.

Legszebb kinézet-összhatásért járó díjat tehát az Alle Ventura Étterem & Pizzéria nyerte. Gratulálunk!

A város legjobb pizzája:


Azt hiszem a leírtak tükrében nem nagy meglepetés, hogy a város legjobb pizzázója címet az Alla Ventura Étterem & Pizzéria nyerte. Az öt minőségi kategóriából négyet megnyert, egyben pedig második helyen végzett mindenkit maga mögé utasítva.

Átlagosan 8,9 pontot kapott a kategóriákban, és ezzel méltán érdemelte ki ezt a megtisztelő címet. Ráadásul még a leggyorsabb kiszállítás első helyét is elvitte, ezzel pedig aztán végképp faképnél hagyott mindenkit.

Második a Lille Venn Étterem és Pizzéria, 8,4,

harmadik pedig a Sunset Pizzéria és Kávézó 7,9 ponttal. Minden díjazottnak gratulálunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.