Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Február 08. 15:37, csütörtök | Helyi önkormányzati
Forrás: dunaujvaros.hu

Polgármesteri felhívás \"ételláda\" elhelyezésére

Polgármesteri felhívás \

Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlésének a 43/2018. (I. 25.) határozata alapján felhívást teszek közzé a dunaújvárosi egyesületek, alapítványok, illetve egyházi szervezetek részére
„ételláda” elhelyezésére és a Fejér Me

A felhívásra 2018. március 14-ig lehet jelentkezni írásban. A jelentkezésben szükséges az ételláda elhelyezésére helyszínt is biztosítania a szervezetnek.

Az elhelyezést és működtetést vállaló szervezetnek a Népegészségügyi Osztály által előírt alább felsorolt közegészségügyi és higiénés feltételeket kell betartani különösen az ételláda működtetése során:

„a gyűjtőláda elhelyezése szennyező környezeti hatásoktól védetten történjék,
zárható kialakítással, rendelkezzen mosható-, fertőtleníthető felülettel,
az elvárt megfelelő higiénés állapot fenntartása érdekében folyamatos felügyeletét, takarítását, fertőtlenítését biztosítani szükséges,
takarításához ivóvíz minőségű vízvételi lehetőség biztosítása szükséges,
környezetében a rovarok- és rágcsálók elszaporodásának megakadályozása érdekében irtásuk biztosítása szükséges,
fogyasztásra nem alkalmas ételek elszállíttatásáról gondoskodni szükséges,
a gyűjtőláda felügyeletét ellátó részéről járványügyi szempontból fokozott figyelmet igényel az élelmiszerek származási helyének nyilvántartása, a romlandó, rövid fogyaszthatósági-, minőség-megőrzési idejű élelmiszerek átválogatása, illetve nyári időszakban, a hűtést igénylő élelmiszerek tárolási feltételeinek biztosítása.”
Az írásos jelentkezést Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Humán Szolgáltatási Osztályán (2400 Dunaújváros, Városháza tér 1. “A” épület IV. emelet 402. sz. helyiség) lehet leadni ügyfélfogadási időben (hétfő, szerda: 8-12, 13-16 óráig, péntek: 8-12 óráig), vagy postai úton Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Humán Szolgáltatási Osztály, 2400 Dunaújváros Városháza tér 1. címre lehet eljuttatni.

A jelentkezéseket Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése Szociális, Egészségügyi és Lakásügyi Bizottsága véleményezi, és Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármestere választja ki azt a szervezetet, amelyet az ételláda elkészítéséhez való hozzájárulás címén támogat Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata. A támogatás: az ételláda bekerülési költségeihez való hozzájárulás címén bruttó 300.000.- Ft.

Cserna Gábor
polgármester

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 06:00, péntek | Életmód

Megjelent Azahriah új albuma, a skatulya I.

Skatulya I. címmel csütörtökön megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.