Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Augusztus 17. 10:44, szombat | Helyi

Polgárnester az elbocsátásokról

Polgárnester az elbocsátásokról

Sajtóközleményt adott ki Cserna Gábor, Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestere az ISD Dunaferr menedzsmentje által levélben bejelentett elbocsátásokról.

Dunaújváros polgármestereként folyamatosan tárgyaltam az ISD Dunaferr Zrt. tulajdonosaival, tulajdonosi képviselőivel. Éppen ezért, felháborodva vettem tudomásul, hogy a gyár tulajdonosai a várossal történt egyeztetés nélkül döntötték el, hogy 1500 embert küldenek el a vasműből.


Mindenki tisztában van azzal, hogy a jelenlegi helyzetet az MSZP-SZDSZ (ma Együtt 2014- PM) politikusai teremtették azzal, hogy eladták a Dunaferrt - a Dunai Vasműt. A privatizáció következtében Magyarországnak, így a magyar államot képviselő polgári kormánynak drasztikusan csökkent a beleszólási- intézkedési- segítségnyújtási lehetősége. A kialakult helyzet elkerülésére az előző MSZP-SZDSZ városvezetés semmiféle hatékony intézkedést nem tett.


A kormány, a megyei kormányhivatal, a városvezetés minden tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy a vállalattól a magántulajdonos döntése miatt a gyárkapun kívül került vasműs dolgozóknak segítséget adjanak. Folyamatosan dolgozunk azon, hogy magas létszámot foglalkoztató, munkahelyteremtő beruházások jöjjenek létre Dunaújvárosban – ezzel kapcsolatban is zajlanak tárgyalások.


Minden ember sorsa fontos Dunaújváros számára, ezért nem hagyjuk magukra azokat az embereket, akik most váratlanul elveszíthetik az állásukat. A város folyamatosan egyeztet a vasműs szakszervezetekkel, a megyei kormányhivatallal és minden cselekvőképes, a helyi ügyek iránt elkötelezett lokálpatriótával. Minden segítséget, támogatást, amit meg tudunk adni így közösen, azt megadjuk azoknak, akiket a leépítés érint.


Szijjártó Péter, külügyi és külgazdasági államtitkár segítségével folyamatosan tárgyaltunk az ISD Dunaferr tulajdonosaival. Közreműködésével érte el a városunk azt, hogy nem került sor a folyékony fázis, a kohó leállítására, s ezzel sikerült megakadályoznunk a még nagyobb létszámleépítést. Dunaújváros továbbra is maga mögött tudhatja a kormány segítségét. Hiszünk abban, hogy a szűkre szabott mozgástér ellenére jelentős eredményeket tudunk elérni, hogy az MSZP- SZDSZ (ma Együtt 2014- PM) politikusai által okozott kárt csökkentsük, és városunk lakóinak biztonságot, munkahelyet és megélhetést tudjunk biztosítani.

Cserna Gábor
polgármester

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.