Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2010. November 15. 21:55, hétfő | Helyi

Polgárőrök segítettek a táska-tolvajok elfogásában

Polgárőrök segítettek a táska-tolvajok elfogásában

A jól kidolgozott terv mégsem vált be hétfőn reggel Székesfehérváron a táskatolvajoknak. A három férfi egyike útbaigazitást kért a kocsiban ülő hölgytől, miközben a másik férfi kivette az autóból a pénzzel teli táskát. A harmadik

Székesfehérvár, Kégl György utcából telefonált be hétfőn este egy asszony azzal kapcsolatban, hogy három férfi ellopta táskáját, benne többszázezer forintjával, és polgárőrökkel közösen szemmel tartják azt a lakást, ahova bementek az elkövetők.

Mint kiderült, a hölgy éppen a bankból jött ki, majd táskáját autója jobb első ülésére téve, pakolni kezdett a gépkocsiban, amikor a három fiatalember egyike leszólította, útbaigazítást kért tőle, míg a másik benyúlt a gépkocsiba, és kivette a táskát. A harmadik személy mindeközben figyelt, nehogy felbukkanjon egy szemtanú.

Miután a táskát megszerezték, a benne lévő 640.000.- Ft készpénzzel, valamint iratokkal és bankkártyával együtt, azonnal futásnak eredtek a Budai út irányába, miközben a sértett követte őket.

A közelben tartózkodó három szolgálaton kívüli polgárőrnek tűnt fel a három rohanó fiatal, akik közül egyikük kezében meglátták a női táskát, majd az őket követő hölgyet.

Azonnal az asszony segítségére siettek, és ők is követni kezdték a triót, akik egy közeli ház egyik lakásába mentek be. Ekkor értesítette a történtekről a rendőröket a sértett.

Mikor a járőrök a helyszínre értek, bementek a lakásba, amiről kiderült, hogy a három fiatalember egyikének rokonáé. Ott megtalálták őket, majd előkerült a hölgy táskája is, ami addigra már üres volt. A 640.000.- Ft-ot végül egy gyerekágy mögött találták meg. Előkerültek ezt követően a sértettnek az iratai és a bankkártyája is.

A rendőrök a 23, a 21 és a 18 éves fehérvári férfiakat – akik mindegyike jól ismert a hatóság előtt, tekintettel arra, hogy korábban többször folyt már velük szemben büntetőeljárás - előállították a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra, ahol lopás elkövetése miatt gyanúsítottként lettek kihallgatva, majd őrizetbe vették őket.

A fehérvári nyomozók vizsgálják, hogy a három személy összefüggésbe hozható-e korábban történt hasonló bűncselekményekkel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.