Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Május 13. 11:30, szombat | Belföld
Forrás: mti

Program indult a családbarát szülészetek kialakítására

Program indult a családbarát szülészetek kialakítására

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára szerint a családbarát szülészetek biztosíthatják a jó szülési élményt, amely segíthet egy újabb gyermek vállalásában is.

A szaktárca család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szombaton az M1 aktuális csatorna délelőtti műsorában azt mondta, a családbarát szülészetek kialakítására programot indított a kormány, először a Bethesda és az Budai Irgalmasrendi Kórház szülészetét alakítják át 3,5 milliárd forintból, amely megfelel ennek a szemléletnek.

Novák Katalin kiemelte, hogy ezeken a helyeken biztosítani fogják az apai jelenlétet a szülésnél és azt, hogy a szülő nő és a kisbaba igényei szerint alakítsák ki a körülményeket.

Az államtitkár szólt az anyatejes táplálásról is, elmondása szerint egy program keretében a szülészeti osztályon dolgozókat szólítják meg, akik technikai tanácsokkal látják el a kismamákat, és elmondják, milyen előnyei vannak a szoptatásnak.

Hozzáfűzte, bár Magyarországon sokan szoptatnak, az utóbbi időben csökkent a szoptató kismamák száma.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során