Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Március 29. 12:32, csütörtök | Helyi

Rablás a Kossuth Lajos utcában

Rablás a Kossuth Lajos utcában

Március 24-én szombaton este egy fiatal hölgy haladt át Dunaújvárosban a Kossuth Lajos utca 18. szám mögötti sötét parkos helyen, amikor hátulról megtámadta és földre lökte egy ismeretlen. A férfi a lány táskájával elmenekült.

Segélykiáltását két fiatalember és egy arra haladó rendőr is meghallotta…

A fiatal hölgyet szombaton este hét óra után nem sokkal érte a támadás a sötétben. Az ismeretlen hátulról kapta el, majd a földre lökte, hogy a kézitáskáját meg tudja szerezni. A férfi a táskával futva menekült. A megtámadott hölgy segélykiáltását a Szórád Márton út parkoló felöli oldalán meghallotta egy testvérpár és a rabló nyomába eredtek. E közben a Skála előtt elhaladó rendőr is meghallotta a kiabálást. Állampolgári segítséggel alig percekkel az elkövetést követően elfogták a táskát rabló férfit. A 19 éves dunaújvárosi elkövetőt a rendőrkapitányságra állították elő a helyszínre küldött járőrök.

Kihallgatása során kiderült, hogy nem ez volt az első esete. Alig egy hete a Jégpálya mögötti területen támadott meg egy nőt. Ott is, hasonlóan a mostanihoz, a táskában lévő értékek megszerzése volt a célja. Mint elmondta, kártyaadósságot szedett össze, azt kívánta a megszerzett pénzből törleszteni. A táska számára értéktelen tartalmát elszórta. A támadás során a nála lévő késsel megsebesítette a sértettet. Február környékén egy szánkóra letett kosárból emelt el egy pénztárcát. A bankjegyeket tartotta meg itt is, a tárcától a benne lévő iratokkal együtt rövid úton megszabadult.

A 19 éves szakács tanulót bűnügyi őrizetbe vették a dunaújvárosi rendőrök. A nyomozók a rablások és a lopás miatt tovább folytatják a vele szemben megindított büntetőeljárást. A rendőrség köszöni az elfogás során nyújtott állampolgári segítséget!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.