Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Február 19. 19:56, kedd | Helyi sport
Forrás: dunaferrse.hu

Remek hétvége - Szabados Márton bravúrja

Remek  hétvége - Szabados Márton bravúrja

Mozgalmas hétvégén jutott túl a Dunaferr SE birkózó-szakosztálya. Három komoly versenyen vettek részt a dunaújvárosiak.

Február 16. Kaposvár, felnőtt szabadfogású minősítő verseny

Három dunaújvárosi lépett szőnyegre. Mohácsi Martin 86 kg-ban és Juhász Péter 97 kg-ban egyaránt a 4. helyet szerezte meg. A legjobb eredményt Szmik Attila (125 kg) érte el, aki első két mérkőzését két vállal és technikai tussal nyerte, így bejutott a fináléba. Az aranyéremért Ligeti Dániellel a szombathelyi Haladás válogatott Eb ezüstérmes sportolójával küzdött, végül nagy pontkülönbséggel vereséget szenvedett, a dobogó 2. fokára állhatott fel.

Február 17-én Cegléden rendezték meg a diák korcsoportosok ez évi első megmérettetését, a Közép-Magyarország Területi Kötöttfogású Bajnokságot. A viadalon13 egyesület, több mint 130 versenyzője mérte össze a tudását. A népes mezőnyben azért küzdöttek a gyerekek, hogy kvalifikálják magukat a Zalaegerszegen és Egerben megrendezendő országos bajnokságra. A Dunaferr SE és fiókszakosztálya, a Gurics György BDSE összesen 17 versenyzővel állt rajthoz. Tanítványaik közül a diák II-es (10-11 évesek) korcsoportban Éva Bence, Garbacz Bence és Pupp Bence első helyen végzett. Bodor Máté 2. hellyel, Csőregi Zalán és Tóth Nimród 3. hellyel jutott ki az országos bajnokságra. Ebben a korosztályban Nagy Botondnak, Péter Dománnak, Paddi Boldizsárnak nem sikerült a kvalifikáció. Diák I-es (12-13 évesek) korcsoportban Éva István és Rostás Arnold első helyezéssel, Oláh Denisz 3. helyezéssel jutott ki az országos döntőre. Gárel Erik és Góczán Barnabás 4. helye már kevésnek bizonyult ehhez. Pupp Viktória (bár remekül küzdött a fiúk között) és Domján Mihály sajnos a napot helyezetlenül zárták.

Február 17-én Tokodon bonyolították le a junior kötöttfogású minősítő versenyt.

Az eseményen két Dunaferr-birkózó lépett szőnyegre, Farkas Zoltán 87 kg-ban helyezetlenül zárt. Szabados Márton 130 kg-ban kiváló birkózással első két mérkőzését technikai tussal nyerte meg, így döntőbe jutott. A nap utolsó mérkőzése meglepetést hozott, hiszen a dorogiak kadet Európa-bajnokát, kadet vb-ezüstérmesét, junior vb-bronzérmesét, Vátzi Bálintot rögtön a finálé elején két vállra fektette Szabados Márton, akit az edzők remekül felkészítettek az esélyesebb birkózó ellen. Ezzel Szabados nagy lépést tett annak érdekében, hogy kivívja a súlycsoportban a válogatottságot a junior korcsoportban.

-Összességében remekül sikerült a hétvége, hiszen mindhárom versenyen nyertünk érmeket, sőt több első helyet is bezsebeltek sportolóink - összegzett Tombor István vezetőedző.

Képünkön a Dunaferr SE diák II. korcsoportú csapata

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.