Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Március 22. 19:29, péntek | Helyi sport
Forrás: kohaszkezi.hu

REMEK HOZZÁÁLLÁS, BIZTOS SIKER

REMEK HOZZÁÁLLÁS, BIZTOS SIKER

Camila Micijevic visszatért, a Dunaújvárosi Kohász pedig nagyon simán, 33-20-ra verte a kínai válogatottat a Dunaújvárosi Sportcsarnokban lejátszott edzőmérkőzésen.

A Magyarországon edzőtáborozó kínai válogatott ellen lépett pályára ma délután öt órától akadémiánk felnőtt együttese. György László tanítványai közül hiányoztak a felnőtt és utánpótlás válogatottakban szereplő játékosok, így a felnőtt keret állandó tagjai közül Kazai Anitára, Szekerczés Lucára és Grosch Vivienre sem számíthatott a szakvezetés. Ott volt viszont a kezdőben Camila Micijevic, aki 2018 júliusában szenvedett súlyos térdsérülést, ám György László már támadásban és védekezésben is pályára küldte a horvát válogatott átlövőt.

Ugyan a meccs első gólját a kínaiak szerezték, erre hat találattal válaszolt a Kohász, mely remekül védekezve állta útját a vendégek akcióinak. A folytatásban is egyértelműen a mieink irányították a játékot, szűk negyed óra elteltével már nyolc góllal vezettek, s látva a játék képét, innentől már csak az lehetett a kérdés, hogy milyen különbséggel győzik le lelkes, ám nem túl képzett vetélytársukat (13-5). A félidő derekától egyre többet cserélt György László, ám ez sem törte meg a DKKA lendületét, mely a szünetre már tízgólos, 18-8-as vezetéssel vonulhatott.

A térfélcserét követően Cifra, Nick, Szalai találataival növelte tovább előnyét a Kohász, s bár a folytatásban egy-két technikai hiba miatt is bosszankodhattunk azért, így sem csökken jelentősen a két gárda közti különbség (25-14). A mérkőzés hajrájában Nick szélről és átlövésből növelte góljai számát, a fiatal Takács Cecília is betalált, s bár a vendégek is egyre többször játszották át a hazai védelmet, a mieink sima győzelmét semmi nem veszélyeztette (33-20).

György László: - Az első perctől az utolsóig nagy akarattal, elszántan játszottunk, s helyenként a játékunk is igen szép volt. Fontos mérkőzés volt ez számunkra a Kisvárda elleni bajnoki előtt, de ma elsősorban a hozzáállással voltam nagyon elégedett.

DKKA – Kína 33-20 (18-8)

DKKA: Csapó 1 – Nagy Zs. 1, Ferenczy 4, Szalai 3, Cifra 3, Micijevic 4, Molnár 5. Csere: Vártok (kapus), Nick 4, Bouti 3, Monori 3, Dombi, Takács 2, Frányó. Vezetőedző: György László.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.