Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Szeptember 28. 10:41, vasárnap | Helyi

Remek védekezés és biztos győzelem

Remek védekezés és biztos győzelem

Az elején még döcögött a szekér, de a végére kiváló védekezésének és biztos támadás-befejezésének hála meggyőző, 27-20 arányú győzelmet aratott csapatunk a Vác ellen.

Vác elleni hazai találkozóval folytatta bajnoki szereplését péntek este csapatunk, melyben természetesen ott volt a tegnap igazolt Triscsuk Krisztina is, igaz a mérkőzés elején még nem a kezdőben, hanem a padról figyelhette társait.

Akik nem kezdték túl jól a találkozót, hiszen hiába szerezték meg kétszer is a vezetést, a 7. és a 14. perc között egyszer sem tudtak kapuba találni, s ezt sorozatban lőtt négy góllal büntette a jól védekező váci egylet, mely el is húzott együttesünktől három találattal (3-6). Mátéfi Eszter időkérése után védekezést váltott a Kohász, s a nyitottabb formáció remekül bevált a mieinknél, akik egymás után szerezték meg a labdákat ellenfelüktől, s Azari, Bulath, valamint Vincze találataival a 20. percre ki is egyenlítettek (7-7). Azonnal jött is a vendégek időkérése, de a váciak továbbra sem tudtak mit kezdeni a Kohász remek védekezésével, s lerohanásaival, így a mieink nem csak átvették a vezetést, hanem könnyedén növelni is tudták előnyüket, s végül háromgólos fórral vonulhattak a félidei pihenőre (12-9).
A második felvonás első találatát ugyan a vendégek szerezték, ám ennél több örömük nem nagyon akadt az első tíz percben, mert a továbbra is jól védekező Mátéfi-csapat esélyt sem adott számukra a szoros eredmény elérésére. A jó hátsó alakzat mögött Triffa is kiválóan teljesített, s ekkor felállt fal ellen is szépen játszott a Kohász, így Konkoly Csabának már a 40. percben időt kellett kérnie, mert eldőlni látszott a találkozó (17-11). A rövid pauzát követően sajnos a mieinken volt a hibázás sora, s mivel a váciak két és fél perc alatt feljöttek négy gólra, Mátéfi Eszternek is magához kellett hívnia tanítványait (18-14). Ezt követően szerencsére minden visszaállt a korábbi kerékvágásba, így ismét nőni kezdett a két gárda közti különbség. a mérkőzés hajrája már semmi izgalmat nem tartogatott, ám a hazai drukkerek legnagyobb örömére az utolsó percekben már emberhátrányban is látványos megoldásokkal szórakoztatta drukkereit a Kohász, mely végül 27-20-as győzelmet aratott.

Megérdemelt siker

A mérkőzés után érthetően boldog volt Mátéfi Eszter vezetőedző is, aki elsősorban csapata kiváló védekezésének tulajdonította a szép sikert.
- Tudtuk, hogy nagyon küzdelmes mérkőzés vár ránk, s nem is csalódtunk, mert igen komoly munkát kellett végeznünk ahhoz, hogy győztesen hagyhassuk el a pályát. A mérkőzés nagyobbik részében kiválóan védekeztünk, ezt a kapott góljaink száma is bizonyítja, így gondolom, hogy ez volt a csapat igazi arca, s természetesen gratulálok a lányoknak a megérdemelt győzelemhez.

DKKA – Ipress Center-Vác
27-20 (12-9)
DKKA: Vig, Azari 4, Kamper 1, Ferling 3, Takács D. 3, Bulath 5, Vincze 6. Csere: Triffa (kapus), Triscsuk 3, Hosszu 2, Berta, Takács B. Vezetőedző: Mátéfi Eszter.

Címkék: DKKA, győzelem, kézilabda

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.