Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. Augusztus 12. 11:32, szombat | Helyi

Reménységek a motorcsónakokban

Reménységek a motorcsónakokban

A dunaújvárosi Szalki-szigeten a Formula Future Gyermek- és Ifjúsági Világ- és Európa bajnokság szerdai megnyitója után a csütörtöki edzésnap következett, mely leginkább a körülmények és technikák megismerésével telt

Az előzetes tapasztalatok már bizakodásra adtak okot, várható volt, hogy a 80 ide érkező kis világbajnok aspiráns minden lehetőséggel élni fog, hogy megszerezze az elsőséget. A várakozásoknak megfelelő alakult az edzés, a versenyzőpalánták akkora hévvel gyakorolták be a pályát, hogy a műszaki csapatnak folyamatos feladatok okozott a megrongált pályaelemek helyreállítása.
A pénteki versenynapon a Delfin kategóriával indult, manőverezési feladatokkal, Magyarország színeiben Mihaldinecz Márkó kezdte a hazaiak szereplését. A csapat legfiatalabb tagja hibátlanul teljesítette a feladatokat a vízen és a parton egyaránt, hiszen a futamokban elért időeredménybe beleszámít az előre meghatározott csomók megkötésének pontos kivitelezése is.

Aztán sorra következtek a reménységeink, akik külső szemmel is egyértelműen jóval rutintalanabbak és tapasztalanabbak voltak, mint a többiek, hiszen első alkalommal kerültek verseny szituációba, de annál nagyobb lelkesedéssel versengtek, csomóztak és parton folyamatosan értékeltek, segítették egymást.
A nap végén, mikor a vizen a munka elcsendesedett, következett az eredmények összesítése. Az első napi eredmények még nem véglegesek, azonban jól mutatják az erőviszonyokat a következő szlalom versenyszámban is.

A magyar csapatot tekintve, Mihaldinecz Márkó a delfin kategóriában a 7. helyet szerezte meg, a következő kategóriában Pap Dominik 9, míg Riskó Lőrinc a 11. helyen zárta a pénteki napot. A kettes kategóriában Dezső Virág 17. és Takács Máté 18. helyen lettek értékelve. A hármas csoportban Virág Máté 13. helyet érte el, Riskó Dominik pedig 15. helyen zárt.

A 13-15 évesek között Fűke Andor és Tiringer Márk képviselte a magyar színeket, itt Andor 6., Márk pedig 13. helyen zárt. A legnagyobbaknál Páncsics Máté 8. helyet érő időt csónakázott, Sándor Vivien pedig 12. helyen várhatja a folytatást.
A verseny következő eleme a szlalom feladatok teljesítése, ami összesítésben kerül majd értékelésre ezekkel az eredményekkel, így a verseny még teljesen nyitott és további izgalmak várhatóak még a hétvége hátralevő részében is.

A program minden nap 9 órától, délután 18 óráig tart a gyerekeknek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.