Városlista
2018. július 19, csütörtök - Emília

Hírek

2018. Július 11. 10:00, szerda | Helyi

Rendkívüli közgyűlés június 12-én, csütörtökön

Rendkívüli közgyűlés június 12-én, csütörtökön

A 18 napirendi pont között téma lesz többek között az intermodális csomópont, az élményfürdő és az iskolások ügye, a DVG Zrt. bővítése, egyházi óvoda kialakítása, a radari sportingatlanok üzemeltetése.

A rendkívüli közgyűlés első napirendi pontja a Modern Városok Program keretében a vasútállomás közelében kialakítandó intermodális személyforgalmi csomópont kialakitásának kérdésköre. Állást foglal a testület Kisapostag területfejlesztési koncepciójával kapcsolatosan. Döntenek a Római városrészi víztorony közelében tervezett ivókút kivitelezéséről, városunk megállapodik az autóbuszmegállók reklámfelületeinek használatáról a jogutód céggel, egy telekrész értékesítésének jóváhagyása megnyithatja a lehetőséget egyházi óvoda építéséhez. A nyilt ülés három napirendi pontja is foglalkozik az Energo-Viterm és Energo-Hőterm Kft-k ügyeivel, de az Energo-Hőterm Kft. taggyűlésének összehívása a zárt ülésnek egyik napirendi pontja is lesz.

Az élményfürdő diákok általi ingyenes használatától szóló, közgyűlési döntésen alapuló megállapodást nem írta alá a Dunaújvárosi Tankerületi Központ. Ezért módosítani kell a megállapodást. Dönt a közgyűlés a radari sportingatlanok üzemeltetéséről, felváltva a korábbi megállapodást. El kívánja adni Kallós Dezső utca 3. szám alatti telephelyét a Hőtechnika Kft. Az ingatlan megvásárlása lehetővé tenné a DVG Zrt. tevékenységének bővítését, ha a testület egyetért az adásvétellel. Módosítja a közgyűlés a helyi sportszervezetekkel kötött kölcsön-, és támogatási szerződését. További telekrész értékesítésekről és szerződés-hosszabbításról is dönt még a testület és ugyancsak zárt ülésen foglalkozik a Dunanett Nonprofit Kft.tagi kölcsönének ügyével.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Július 18. 18:51, szerda | Helyi

Három dunaújvárosi játékos utazott a válogatott edzőtáborába

Vasárnaptól jövő szombatig a törökországi Belekben edzőtáborozik a magyar női kézilabda-válogatott. A kereten három dunaújvárosi játékos található.

2018. Július 18. 08:23, szerda | Helyi

Desszertbemutató - gasztrokalauz

Nosztalgia hangulat és vendégfogadás a perkátai Győry-kastélyban. Francia és portugál vendégek is érkeztek.

2018. Július 18. 08:05, szerda | Helyi

Parlagfűveszély - észnél lenni!

Több helyen megjelent a levegőben a parlagfű és az üröm virágpora - közölte az Országos Közegészségügyi Intézet kedden a Facebook-oldalán. Azt ajánlják, hogy a parlagfűre érzékeny allergiások keressék fel kezelőorvosukat.

2018. Július 17. 22:25, kedd | Helyi

Ismét szúnyoggyérítés

Hat megyében irtják a szúnyogokat a héten - tájékoztatott az országos gyérítési programért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője.