Városlista
2018. november 16, péntek - Ödön

Hírek

2018. Július 11. 10:00, szerda | Helyi

Rendkívüli közgyűlés június 12-én, csütörtökön

Rendkívüli közgyűlés június 12-én, csütörtökön

A 18 napirendi pont között téma lesz többek között az intermodális csomópont, az élményfürdő és az iskolások ügye, a DVG Zrt. bővítése, egyházi óvoda kialakítása, a radari sportingatlanok üzemeltetése.

A rendkívüli közgyűlés első napirendi pontja a Modern Városok Program keretében a vasútállomás közelében kialakítandó intermodális személyforgalmi csomópont kialakitásának kérdésköre. Állást foglal a testület Kisapostag területfejlesztési koncepciójával kapcsolatosan. Döntenek a Római városrészi víztorony közelében tervezett ivókút kivitelezéséről, városunk megállapodik az autóbuszmegállók reklámfelületeinek használatáról a jogutód céggel, egy telekrész értékesítésének jóváhagyása megnyithatja a lehetőséget egyházi óvoda építéséhez. A nyilt ülés három napirendi pontja is foglalkozik az Energo-Viterm és Energo-Hőterm Kft-k ügyeivel, de az Energo-Hőterm Kft. taggyűlésének összehívása a zárt ülésnek egyik napirendi pontja is lesz.

Az élményfürdő diákok általi ingyenes használatától szóló, közgyűlési döntésen alapuló megállapodást nem írta alá a Dunaújvárosi Tankerületi Központ. Ezért módosítani kell a megállapodást. Dönt a közgyűlés a radari sportingatlanok üzemeltetéséről, felváltva a korábbi megállapodást. El kívánja adni Kallós Dezső utca 3. szám alatti telephelyét a Hőtechnika Kft. Az ingatlan megvásárlása lehetővé tenné a DVG Zrt. tevékenységének bővítését, ha a testület egyetért az adásvétellel. Módosítja a közgyűlés a helyi sportszervezetekkel kötött kölcsön-, és támogatási szerződését. További telekrész értékesítésekről és szerződés-hosszabbításról is dönt még a testület és ugyancsak zárt ülésen foglalkozik a Dunanett Nonprofit Kft.tagi kölcsönének ügyével.

Ezek érdekelhetnek még

2018. November 16. 15:08, péntek | Helyi

Édes történet! Titokzatos levelet kapott a rendőr

A Soltvadkerti Rendőrőrs postaládájában a napokban egy titokzatos levelet találtak az egyenruhások. A boríték „Attilának” volt címezve, azt szabályosan, postán küldte meg feladója.

2018. November 15. 18:57, csütörtök | Helyi

Csaknem másfélezer céget megkárosító csalókat ítéltek el Fejérben

Az elsőrendű vádlottat 4 év, a másodrendű vádlottat 2 év 10 hónap börtönre ítélte csütörtökön a másodfokon eljáró Székesfehérvári Törvényszék.

2018. November 15. 16:59, csütörtök | Helyi

Hosszú, vitatkozós közgyűlés

Közgyűlés két díjazott, új korszerű út kerülővel Paksra, húsz igen városfejlesztésekre, Kísérlet és óriási lehetőség a mi Duna-partunknál!, sportolói támogatások, bölcsődék nyári nyitva tartása kórházi parkolás.

2018. November 15. 13:05, csütörtök | Helyi

Kézművesek vására

Újra jelentkezik a Kézműves Kincsek Vására a dunaújvárosi Munkásművelődési Központban.