Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Július 11. 10:00, szerda | Helyi

Rendkívüli közgyűlés június 12-én, csütörtökön

Rendkívüli közgyűlés június 12-én, csütörtökön

A 18 napirendi pont között téma lesz többek között az intermodális csomópont, az élményfürdő és az iskolások ügye, a DVG Zrt. bővítése, egyházi óvoda kialakítása, a radari sportingatlanok üzemeltetése.

A rendkívüli közgyűlés első napirendi pontja a Modern Városok Program keretében a vasútállomás közelében kialakítandó intermodális személyforgalmi csomópont kialakitásának kérdésköre. Állást foglal a testület Kisapostag területfejlesztési koncepciójával kapcsolatosan. Döntenek a Római városrészi víztorony közelében tervezett ivókút kivitelezéséről, városunk megállapodik az autóbuszmegállók reklámfelületeinek használatáról a jogutód céggel, egy telekrész értékesítésének jóváhagyása megnyithatja a lehetőséget egyházi óvoda építéséhez. A nyilt ülés három napirendi pontja is foglalkozik az Energo-Viterm és Energo-Hőterm Kft-k ügyeivel, de az Energo-Hőterm Kft. taggyűlésének összehívása a zárt ülésnek egyik napirendi pontja is lesz.

Az élményfürdő diákok általi ingyenes használatától szóló, közgyűlési döntésen alapuló megállapodást nem írta alá a Dunaújvárosi Tankerületi Központ. Ezért módosítani kell a megállapodást. Dönt a közgyűlés a radari sportingatlanok üzemeltetéséről, felváltva a korábbi megállapodást. El kívánja adni Kallós Dezső utca 3. szám alatti telephelyét a Hőtechnika Kft. Az ingatlan megvásárlása lehetővé tenné a DVG Zrt. tevékenységének bővítését, ha a testület egyetért az adásvétellel. Módosítja a közgyűlés a helyi sportszervezetekkel kötött kölcsön-, és támogatási szerződését. További telekrész értékesítésekről és szerződés-hosszabbításról is dönt még a testület és ugyancsak zárt ülésen foglalkozik a Dunanett Nonprofit Kft.tagi kölcsönének ügyével.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.