Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Július 13. 18:05, csütörtök | Helyi

Rendkívüli közgyűlés – krízissegélytől röplabda akadémiáig

Rendkívüli közgyűlés – krízissegélytől röplabda akadémiáig

A 2017. július 13.-án tartott rendkívüli közgyűlés hét ügyben döntött villámgyorsan. Köztük a DKKA kézilabda akadémia kérelméről. Megadásával mintegy 210 millió plusz TAO támogatás érkezhet városunkba!

Az első közgyűlési döntés 350 ezer forint krízissegélyt hagyott jóvá annak a Római körúti panelházban élő családnak (L. Antalnének és L. Tamásnak) akiknek a lakásában felrobbant a televízió és tűz keletkezett, ami a gyors közbeavatkozásnak köszönhetően nem terjedt át további lakásokra. Cserna Gábor polgármester megjegyezte, hogy míg korábban éveken át nem fordult elő ilyen rászorultság, most két hét alatt történt ilyen eset. A Római körúti családnak átmeneti jelleggel biztosítottak egy önkormányzati lakást.

Második döntés az volt, hogy a DKKA Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia Nonprofit Kft. 32 millió forint vissza nem térítendő pályázati önrész biztosítását kérte sportfejlesztési program céljára. Szemenyei István, a DKKA Nkft. ügyvezetője (még a bizottsági ülésen) a kérelem indokaként említette, hogy a program révén mintegy 210 millió forint érkezhet városunkba, amiből eszközbeszerzés, személyi ráfordítások, működési költségek lesznek finanszírozhatóak. A közgyűlés megszavazta a kérést.

Módosította egy korábbi döntését a közgyűlés. Az ok: bekerült a látvány sportágak közé a röplabda és idén július 1.-én megalakult a DSE Röplabda Akadémia Nkft. A közgyűlés ennél korábban döntött az idei második félévi létesítményhasználati támogatásokról. A Dunaferr SE-nek 28 millió 550 ezer forint támogatást ítélt meg. Most ezt a döntést módosította úgy, hogy az összegből a DSE Röplabda Akadémiát illeti 11 millió 200 ezer forint, a Dunaferr SE támogatása pedig 17 millió 350 ezer forint. Itt Cserna Gábor megjegyezte, reméli, hogy Dunaújváros férfi vonalon a röplabda fellegvára lehet, hasonlóan a női kézilabdához.

Az egykori Szórád Márton iskola épületét a Pentelei Waldorf Iskola és a Pentelei Molnár János Szakképző Iskola használják. Cserére szorul a fűtést biztosító három elavult kazán. Helyettük három korszerű kondenzációs kazánt indokolt beépíteni, amit bruttó 25 millió forintért végez el a DVG Zrt.
A gyepmesteri telep beázásainak megszüntetése és a telep korszerűsítése idén az első félévben megkezdődött. Időközben kiderült, hogy a telepen levő 13 kutyakennel is felújításra szorul. Ezt megközelítően bruttó 3 millió forintért tudja vállalni a DVG Zrt. Mindkét feladat elvégzését támogatta a közgyűlés.

A Nemzeti Stadionfejlesztési Program keretében folyik a dunaújvárosi stadion fejlesztésének II. üteme. Ezúttal arról döntött a testület, hogy a DV N Zrt.-t (Sági Péter vezérigazgatót) bízza meg a stadionfejlesztés II. ütemével kapcsolatos feladatok ellátásával.
Az ipari park területén levő 2976/18 hrsz 2064 m területű ingatlant, rajta 314 m alapterületű épület megpályázta Kovács Norbert 14,7 milliós ajánlattal. A pályázat szabályos volt, a közgyűlés elfogadta az ajánlatot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.