Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. Június 03. 08:55, péntek | Helyi

Rendkívüli közgyűlés 2 + 2 napirendi ponttal

Rendkívüli közgyűlés 2 + 2 napirendi ponttal

A június 2-i rendkívüli közgyűlés pluszként két, a kórház költségvetési intézménnyé visszaalakítással kapcsolatos napirendi pontot is tárgyalt a beharangozott Alba Volán pályázati támogatáson és egy közgyűlési határozat hatál

Az előrejelzett kettő helyett négy előterjesztést tárgyalt és szavazott meg minősített többséggel a csütörtökre (2011 06 02) összehívott rendkívüli közgyűlés. A két plusz napirendi pont a Szent Pantaleon Kórház Nonprofit Kft. önkormányzati intézménnyé visszaalakításával kapcsolatos, sürgős döntés volt. Kismoni László képviselő szóvá is tette, hogy a közgyűlés hatályos szervezeti és működési szabályzata nem teszi lehetővé új napirendi pontok felvételét rendkívüli közgyűlésen.

Dr. Kukorelli Sándor jegyző válasza: már készül az szmsz módosításának tervezete, hogy ne legyen ilyen korlát azokban az esetekben, amikor újabb sürgős közgyűlési döntést kell meghozni a város érdekében.

A Szent Pantaleon Kórház Nonprofit Kft. 2011. június 30-án megszűnik. Ezért a most megszavazott határozat értelmében a gyógyintézeti céggel kötött szerződéseket fel kell bontani.

A másik döntés szerint feladat-ellátásban jogutód a Szent Pantaleon Kórház – Rendelőintézet Dunaújváros néven létrehozott önkormányzati költségvetési intézmény, amely július 1-től a nonprofit kft. helyébe lép. A megszavazott döntés premisszái között szerepel, hogy az új szervezetnek kell átvállalnia közfeladatként a szakorvosi járóbeteg ellátást, a fogászatot, a fekvőbeteg ellátást; változatlan struktúrában, ideértve a területi ellátást is.

Azt is kimondja a jóváhagyott határozat, hogy a munkavállalók munkaviszonyát jogfolytonosnak kell elismerni, és közalkalmazotti jogviszonyba kerülnek. 2011. július 2-től 2012 július 30-ig dr. Mészáros Lajost főigazgató-főorvosi munkakörben foglalkoztatja az önkormányzat.

A helyi közösségi közlekedés állami támogatása érdekében napokon belül benyújtandó pályázatról döntött a továbbiakban a közgyűlés. A pályázat elbírálásánál szempont, hogy tavaly 50 millió forinttal támogatta az önkormányzat a helyi tömegközlekedést. Bizonytalan, hogy idén tudja-e majd ugyanígy támogatni a közösségi közlekedést az önkormányzat. Ha nem, az a jövő évi állami támogatást veszélyeztetheti. Most a pályázat benyújtását megszavazta a testület.

Kiderült: nem lehet forgalomképessé átminősíteni önkormányzati tulajdonú ingatlanok erdőterületeit, noha ilyen ingatlanok is szerepeltek a banki biztosítékként felajánlott önkormányzati területek között. Ezért kellett egy korábbi határozat eme részét hatályon kívül helyezni és ilyen értelemben módosítani a közgyűlés gazdasági rendeletét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.