Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Március 22. 07:11, csütörtök | Helyi

Rendőrnek tanulnak

Rendőrnek tanulnak

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság és a Dunaferr Szakközép- és Szakiskola közötti együttműködési megállapodás írt alá tegnap.

A Dunaferr Szakközép- és Szakiskolában több, mint tíz éve működik rendvédelmi szakos képzés, ahol a diákokat a belügyi rendészeti ismeretekre a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság állományába tartozó rendőrtisztek képzik. Kezdetben évfolyamonként csak egy rendvédelmi tagozatos osztály indult, a nagy érdeklődésre tekintettel azonban az utóbbi években már kettő.

Az, hogy ezen együttműködés hivatalos formában megállapodás keretében is létrejöjjön az iskola vetette fel, és természetesen a rendőrkapitányság is támogatta. A megfogalmazott elvárások alapján a cél nem más, mint a belügyi rendészeti ismeretek tantárgy oktatásának fejlesztése, valamint gyakorlatiasabbá tétele érdekében az iskola és a kapitányság tevékenységének összehangolása, illetve ezáltal egymás segítése. Kiemelt cél továbbá a fiatalok rendészeti pályára orientálása, az előképzés és a toborzás.

A megállapodást a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság részéről Budavári Árpád r. alezredes, kapitányságvezető, míg a Dunaferr Szakközép- és Szakiskola részéről Csapó Gábor igazgató látta el kézjegyével.

Az iskola igazgatója a megállapodás aláírása előtt köszönetét fejezte ki a kapitányságnak a színvonalas rendvédelmi oktatásért.
A kapitány elmondta, hogy a képzés során nem burkolt céljuk, hogy minél több tanulót a rendőri pálya felé tudjanak orientálni.

Bemutatta azokat a rendőrtiszteket is, akik a rendvédelmi szakos diákok oktatását végzik. Mint elmondta, a rendőrség valamennyi területére betekintést nyernek a diákok a tanárokon keresztül, akik a rendőrség különböző szegmensein teljesítenek szolgálatot tekintve, hogy Kajtor Ágota r. alezredes és Czimer Katalin r. őrnagy a bűnügyi, illetve a bűnmegelőzési területen dolgozik, dr. Hegedűs Nóra r. alezredes az igazgatásrendészeti, míg dr. Mák Attila r. alezredes a közrendvédelmi területen. Ők mindannyian belügyi rendészeti ismereteket oktatnak. A tanulók fizikai felkészítését Fehér Tamás nyugállományú r. alezredes végzi. Egykor ő is a kapitányságon dolgozott, ugyanúgy, mint Körmendi János nyugállományú r. százados, aki az összekötő szerepet tölti be az iskola és a kapitányság között, valamint a diákokat a különböző versenyekre ő készíti fel, illetve az ő nevéhez fűződik a szakmai napok megszervezése is.
Mint elhangzott, a rendőrök szeretnek kijárni az iskolába, és az általuk gyakorlatban is használt ismereteket továbbadni a fiataloknak, akik közül remélik, többen egyszer kollégáik lesznek.

A

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.