Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Október 05. 12:51, péntek | Helyi sport

Rozzant kerékpárral is szép dolgokat lehet csinálni

Rozzant kerékpárral is szép dolgokat lehet csinálni

Kisebb vihart aratott a közelmúltban, hogy a dunaújvárosi extrém sportágak képviselői a Városháza téren gyakorolnak. Hogy a helyzet nem optimális, az biztos. Ezt érezte Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere, és segítséget ajánlott.

Hogy milyen jövő vár rájuk, arról Köhler Jánossal, a DStreet SE elnökhelyettesével és egyik bmx-versenyzőjével beszélgettünk.
- A római városrészben volt egy pályánk, de az mára már balesetveszélyes lett, így kerültünk be a belvárosba, a Városháza térre, a Dózsa mozi előtti térre. Mi is tudjuk, hogy ez nem optimális megoldás, de most úgy néz ki, lesz profi pályánk. Cserna Gábor polgármester keresett meg minket, és tudomásunkra hozta, minden segítséget megad azért, hogy a gondjaink megoldódjanak.
- Mit tudott nektek ígérni a város első embere?
- Végig szimpatikusan állt az ügyünkhöz, tudja, hogy a bmx olimpiai sportág lett, és csak megfelelő színvonalú pályán lehet felkészülni. Cserna Gábor két pályát is ígért, a régi római felújítását, és egyet a volt Vidám Park helyén.
- Mikorra valósulhatnak meg a tervek?
- A rómait már az idén elkezdik, ezt a hobbistáknak, míg a vidám parkit jövőre, az úgynevezett profiknak.
- Addig hol tudnak edzeni?
- Igyekszünk senkit sem zavarni, ezért sokszor más városokban gyakorlunk, vagy Dunaújváros más részén, a Városháza teret „kíméljük”.
- Hány tagja van az egyesületüknek, és milyen eredményességgel dolgoztok?
- Nagy szakágunk van, a bmx, a roller, a gördeszka és a görkorcsolya. Az országos középmezőny elején vagyunk, van egy válogatott kerettag versenyzőnk, a bmx-es Kazinczi Zoltán. Sokkal eredményesebbek is lehetnénk, mert rengeteg a tehetségünk, de profi pálya nélkül behatároltak a lehetőségeink.
- Hogyan készültök, edzővel, vagy csak úgy magatoktól?
- Magunktól. Egymástól nézünk el trükköket, meg az interneten figyeljük a legjobbakat. Az extrém sportoknál a tehetség a legfontosabb. Ez alatt azt értem, hogy nem annyira fontos, a drága minőségű felszerelés, mint más sportágakban. Nálunk valaki egy rozzant kerékpárral is nagyon szép dolgokat tud bemutatni

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.