Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. December 10. 21:07, hétfő | Helyi sport

Santa Claus Cup - nagy sikerrel

Santa Claus Cup - nagy sikerrel

A „Santa Claus Cup” második „fordulóját” rendezték meg hétvégén a DAB jégkorongozói a Dunaújvárosi Jégcsarnokban. Az U10-es korosztály AAA kategóriájában - legerősebb csapatok – húsz együttes mérte össze tudását.

A mezőnyt hét magyar és tizenhárom külföldi – cseh, szlovák, szlovén, erdélyi - klub alkotta. Az első helyet a cseh HC Decin szerezte meg.
Amit elsőre megállapíthatunk az az, hogy Dunaújváros, a dunaújvárosi jégkorong hatalmas győzelmet aratott. Igaz, ezúttal nem a pályán…
Az idei már a tizenkettedik Santa Claus Cup volt sorozatban, és minden esztendőben megállapítottuk, a rendezésre panaszunk nem lehet. Ebben az évben ki kell jelentenünk, Vladimír Babic főszervezőnek – aki egyébként a DAB egyik utánpótlás edzője, és stábjának, az edző kollégáinak – sikerült minden eddigit felülmúlnia a rendezés terén. A csarnok karácsonyi díszben, a programok mint a karikacsapás, a mérkőzések színvonala hibátlan, az eredményhirdetés pedig fenomenális. Nem véletlen, hogy ezt a tornát ma már Európa egyik legszínvonalasabb és legkedveltebb rendezvényének tartják jégkorong-berkekben. Ezért nem véletlen, hogy a csapatokat népes, igen zajos – néha kívülről az volt az ember érzése, hogy a csarnokban felnőtt bajnoki döntőt rendeznek -, és ételt-italt nem kímélő szurkolóhad kísérte el Dunaújvárosba, akik a hétvégén belakták a várost.
A dunaújvárosi csapattól ebben a nagyon erős mezőnyben nem lehetett túl sokat várni, de edzőjük, Kis Attila szerint hozták azt a gyerekek, amit elvárt tőlük.
- Nálunk kicsi a merítés, ellenfeleink nagy része Dunaújvárostól jóval nagyobb településekről érkezett. Ez a 2009-esek tornája volt, a mi harmadik sorunk 2010-es születésűekből állt. Az volt a tervünk, hogy játsszunk néhány jó meccset, és egy csapatot megelőzzünk, mindkettőt sikerült elérnünk – értékelt a tréner.

A szervezők a mezőnyt négy ötös csoportba osztották, a folytatásban az 1-8., a 9-16. és a 17-20. helyért mérkőztek a gyerekek. A Dunaújvárosi Acélbikák a 17-20. helyért küzdhettek meg, és végül a tizenkilencedikek lettek.

A torna végeredménye: 1. HC Decin (cseh), 2. HK Altis Námestevo (szlovák), 3. HK Ruzinov Bratislava (szlovák), 4. HK Novy Jicin (cseh), 5. Dukla Trencin (cseh), 6. HC Ocelari Trinec (cseh), 7. HOBA Bratislava (szlovák), 8. Vasas, 9. Pilsen Wolves (cseh), 10. Újpest, 11. HK Levice (szlovák), 12. MAC Budapest, 13. HD Jesenice (szlovén), 14. FTC, 15. Ocskay Akadémia, 16. Corona Brassó (erdélyi), 17. HC Byci Karvina (cseh), 19. DAB, 20. Sportországi Cápák.

A DAB csapata: Vasánszki Ármin (kapus), Fáncsik Máté, Hajnal Máté, Tokai Nándor, Kiss Botond, Kiss Domokos, Novák István, Tan Goksal, Szabó Zalán, Nótás Kende, Ádám Kende, Palkovics Milos. Edző: Kis Attila.

A Santa Claus Cup a hétvégén – szombat, vasárnap - fejeződik be az U9-es korosztály küzdelmeivel. (Az első torna december 1-2-án volt az U10 AA csapatok játszottak.)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.