Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. December 06. 20:56, csütörtök | Helyi sport
Forrás: fotó: dunaujvaros.com

Santa Claus Kupa Dunaújvárosban - tizenkettedszer

Santa Claus Kupa Dunaújvárosban - tizenkettedszer

A Besztercebánya nyerte meg a Santa Claus Kupa elnevezésű U10 AA utánpótlás tornát múlt héten a Dunaújvárosi Jégcsarnokban. Ezen a hétvégén jönnek a legerősebbek, a AAA-s csapatok.

Sorozatban az idei már a tizenkettedik Santa Claus Kupa. Európa egyik legnépszerűbb tornája az U10-es korosztály AA kategóriájának mérkőzéseivel kezdődött meg. A Dunaújvárosi Acélbikák két csapattal neveztek, az „A” ötödik lett – legjobb magyarként – a „B” együttes tizenötödikként végzett a tizenhat tagú mezőnyben
DAB „A”: Vasánszky Ármin, Fáncsik Máté, Hajnal Máté, Tokai Nándor, Kiss Botond, Kiss Domokos, Novák István, Szabó Zalán, Nótás Kende, Ádám Kende.
DAB „B” (Vinkler Jázmin, Magyar Áron, Vinkler Kevin, Sike Zsombor, Végh Martin, Csányi Gréta, Horváth Zsanna, Csányi Mónika, Tőkési Júlia Szigetvári Lara, Dőry-Tóth Zalán, Iván-Zábori Lili, Darabos Máté, Fülöp Ábel.

A legjobb kapusnak Vasánszki Ármint (DAB „A”) választották.

A hétvégén – péntek, szombat, vasárnap - folytatódik a Santa Claus Kupa, a következő „fordulóban” az U10-es korosztály „háromás” (AAA) csapatai - húszan - mérik össze tudásukat. A mezőnyben magyar, cseh, szlovák, szlovén és erdélyi együttesek vesznek részt. Négy ötös csoportot alkotnak a csapatok. A DAB a cseh HK Novy Jicinnel, a szlovákiai HK Ruzinov 99 Bratislavával, az Ifjabb Ocskay Akadémiával és az erdélyi Corona Brassóval került egy csoportba.
A torna 7.45 órakor kezdődik és egészen 20.10 óráig tart pénteken. A DAB az első meccsét háromnegyed nyolckor a Brassó ellen játssza.
A mezőny rendkívül erős, erről korábban Vladimír Babic, a DAB utánpótlás edzője, és a torna főszervezője korábban lapunknak elmondta, tudatosan hívtak nagyon komoly tudású csapatokat, hogy minél több kemény meccsük legyen a fiatal Acélbikáknak a fejlődésük érdekében. Babic elmondta, nagyon meglepődne, ha valamelyik magyar klub a legjobb legjobb nyolc közé bekerülne.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Január 23. 05:17, kedd | Helyi sport

Jégkorong Erste Liga - Fontos meccset nyert a DEAC a Dunaújvárosi Acélbikák ellen

A rájátszásba jutásért zajló csatában fontos győzelmet aratott a DEAC a vendég Dunaújváros felett a jégkorong Erste Liga vasárnapi játéknapján.

2024. Április 20. 09:51, szombat | Belföld

Orbán Viktor: amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán.

2024. Április 20. 09:49, szombat | Belföld

BMW-Lufthansa megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között hétfői és pénteki napokon

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.