Városlista
2019. május 27, hétfő - Hella

Hírek

2018. December 06. 20:56, csütörtök | Helyi sport
Forrás: fotó: dunaujvaros.com

Santa Claus Kupa Dunaújvárosban - tizenkettedszer

Santa Claus Kupa Dunaújvárosban - tizenkettedszer

A Besztercebánya nyerte meg a Santa Claus Kupa elnevezésű U10 AA utánpótlás tornát múlt héten a Dunaújvárosi Jégcsarnokban. Ezen a hétvégén jönnek a legerősebbek, a AAA-s csapatok.

Sorozatban az idei már a tizenkettedik Santa Claus Kupa. Európa egyik legnépszerűbb tornája az U10-es korosztály AA kategóriájának mérkőzéseivel kezdődött meg. A Dunaújvárosi Acélbikák két csapattal neveztek, az „A” ötödik lett – legjobb magyarként – a „B” együttes tizenötödikként végzett a tizenhat tagú mezőnyben
DAB „A”: Vasánszky Ármin, Fáncsik Máté, Hajnal Máté, Tokai Nándor, Kiss Botond, Kiss Domokos, Novák István, Szabó Zalán, Nótás Kende, Ádám Kende.
DAB „B” (Vinkler Jázmin, Magyar Áron, Vinkler Kevin, Sike Zsombor, Végh Martin, Csányi Gréta, Horváth Zsanna, Csányi Mónika, Tőkési Júlia Szigetvári Lara, Dőry-Tóth Zalán, Iván-Zábori Lili, Darabos Máté, Fülöp Ábel.

A legjobb kapusnak Vasánszki Ármint (DAB „A”) választották.

A hétvégén – péntek, szombat, vasárnap - folytatódik a Santa Claus Kupa, a következő „fordulóban” az U10-es korosztály „háromás” (AAA) csapatai - húszan - mérik össze tudásukat. A mezőnyben magyar, cseh, szlovák, szlovén és erdélyi együttesek vesznek részt. Négy ötös csoportot alkotnak a csapatok. A DAB a cseh HK Novy Jicinnel, a szlovákiai HK Ruzinov 99 Bratislavával, az Ifjabb Ocskay Akadémiával és az erdélyi Corona Brassóval került egy csoportba.
A torna 7.45 órakor kezdődik és egészen 20.10 óráig tart pénteken. A DAB az első meccsét háromnegyed nyolckor a Brassó ellen játssza.
A mezőny rendkívül erős, erről korábban Vladimír Babic, a DAB utánpótlás edzője, és a torna főszervezője korábban lapunknak elmondta, tudatosan hívtak nagyon komoly tudású csapatokat, hogy minél több kemény meccsük legyen a fiatal Acélbikáknak a fejlődésük érdekében. Babic elmondta, nagyon meglepődne, ha valamelyik magyar klub a legjobb legjobb nyolc közé bekerülne.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Május 24. 15:57, péntek | Helyi sport

Parázs Labdarúgó Kupa a Családi Hétvégén

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatának Nagy-rendezvényein belül rendezik meg immáron 7. alkalommal az amatőr kispályás labdarúgó-tornát, a Parázs Kupát.

2019. Május 22. 18:21, szerda | Helyi sport

Strandröplabdában bizonyítottak - ezüstérem járt érte

A DSE Röplabda Akadémia játékosai a IV. korcsoportos Strandröplabda Diákolimpia Országos Döntőjében az előzetes elvárásokat túlteljesítve ezüstérmet nyertek!

2019. Május 22. 14:37, szerda | Helyi sport

SULI FOCI KUPA SZUPERDÖNTŐ

Régi idők hagyományát hozta vissza a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség a Suli Foci Kupával, hiszen mindannyian jól emlékezhetünk még a hangulatos Merényi Kupákra.

2019. Május 22. 14:29, szerda | Helyi sport

A dunaújvárosi kajakosok-kenusok tovább erősödtek!

A Dunaferr SE Kajak-Kenu Szakosztálya ismét nagyszerű igazolásokkal erősítette csapatát.