Városlista
2018. december 12, szerda - Gabriella

Hírek

2018. December 06. 20:56, csütörtök | Helyi sport
Forrás: fotó: dunaujvaros.com

Santa Claus Kupa Dunaújvárosban - tizenkettedszer

Santa Claus Kupa Dunaújvárosban - tizenkettedszer

A Besztercebánya nyerte meg a Santa Claus Kupa elnevezésű U10 AA utánpótlás tornát múlt héten a Dunaújvárosi Jégcsarnokban. Ezen a hétvégén jönnek a legerősebbek, a AAA-s csapatok.

Sorozatban az idei már a tizenkettedik Santa Claus Kupa. Európa egyik legnépszerűbb tornája az U10-es korosztály AA kategóriájának mérkőzéseivel kezdődött meg. A Dunaújvárosi Acélbikák két csapattal neveztek, az „A” ötödik lett – legjobb magyarként – a „B” együttes tizenötödikként végzett a tizenhat tagú mezőnyben
DAB „A”: Vasánszky Ármin, Fáncsik Máté, Hajnal Máté, Tokai Nándor, Kiss Botond, Kiss Domokos, Novák István, Szabó Zalán, Nótás Kende, Ádám Kende.
DAB „B” (Vinkler Jázmin, Magyar Áron, Vinkler Kevin, Sike Zsombor, Végh Martin, Csányi Gréta, Horváth Zsanna, Csányi Mónika, Tőkési Júlia Szigetvári Lara, Dőry-Tóth Zalán, Iván-Zábori Lili, Darabos Máté, Fülöp Ábel.

A legjobb kapusnak Vasánszki Ármint (DAB „A”) választották.

A hétvégén – péntek, szombat, vasárnap - folytatódik a Santa Claus Kupa, a következő „fordulóban” az U10-es korosztály „háromás” (AAA) csapatai - húszan - mérik össze tudásukat. A mezőnyben magyar, cseh, szlovák, szlovén és erdélyi együttesek vesznek részt. Négy ötös csoportot alkotnak a csapatok. A DAB a cseh HK Novy Jicinnel, a szlovákiai HK Ruzinov 99 Bratislavával, az Ifjabb Ocskay Akadémiával és az erdélyi Corona Brassóval került egy csoportba.
A torna 7.45 órakor kezdődik és egészen 20.10 óráig tart pénteken. A DAB az első meccsét háromnegyed nyolckor a Brassó ellen játssza.
A mezőny rendkívül erős, erről korábban Vladimír Babic, a DAB utánpótlás edzője, és a torna főszervezője korábban lapunknak elmondta, tudatosan hívtak nagyon komoly tudású csapatokat, hogy minél több kemény meccsük legyen a fiatal Acélbikáknak a fejlődésük érdekében. Babic elmondta, nagyon meglepődne, ha valamelyik magyar klub a legjobb legjobb nyolc közé bekerülne.

Ezek érdekelhetnek még

2018. December 11. 07:59, kedd | Helyi sport

Supola Zoltán: \"és csak jönnek elő a szép emlékek\"

Supola Zoltán, a Dunaferr SE egykori tornásza, a magyar torna halhatatlanja. Erről 2015. szeptember 11-óta papírja is van, hiszen ekkor választották be a Magyar Torna Szövetség Halhatatlanok Klubjába.

2018. December 10. 21:07, hétfő | Helyi sport

Santa Claus Cup - nagy sikerrel

A „Santa Claus Cup” második „fordulóját” rendezték meg hétvégén a DAB jégkorongozói a Dunaújvárosi Jégcsarnokban. Az U10-es korosztály AAA kategóriájában - legerősebb csapatok – húsz együttes mérte össze tudását.

2018. December 10. 20:54, hétfő | Helyi sport

Klujber Katrin távozik a Dunaújvárosi Kohász soraiból a Ferencvárosba

A DKKA és az FTC között –Klujber Katrin hozzájárulásával – megállapodás jött létre a játékos végleges átigazolására vonatkozóan, aki így az FTC-Rail Cargo Hungaria csapatában folytatja tovább pályafutását.

2018. December 09. 18:48, vasárnap | Helyi sport

Ötvenszázalékos mérleg Erdélyben

A Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata a hétvégén két mérkőzést játszott Erdélyben az Erste Ligában. Pénteken Gyergyószentmiklóson nyert, vasárnap Brassóban kikapott.