Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2012. Január 10. 08:40, kedd | Helyi

Selmec, karok és asztaltársaságok

Selmec, karok és asztaltársaságok

A legnépszerűbb a sörnyitó volt, de vitték a sminktükröt is azok, akik ajándékot választhattak, hiszen lájkolták a nyílt napon a Dunaújvárosi Főiskola közösségi oldalát.

A rajongók száma szépen gyarapodott, s ezzel a szervezők adatbázisa is. A közösségi oldal részt vevői közvetlenül kaphatnak információkat, gyorsabbá válik számukra a felsőoktatási intézménnyel a kapcsolattartásuk. Rohamosan közeledik a felvételi jelentkezés ideje, a végzős középiskolásoknak döntést kell hozni, hol szeretnék folytatni a tanulmányaikat, s ahogy a résztvevők sokasága mutatja, egyre többen szeretnének személyesen is meggyőződni arról, hogy melyik intézmény milyen lehetőséget nyújt.
A jelenléti ív tanulsága szerint az érdeklődők többsége a január eleji napon a Széchenyi gimnáziumból érkezett, de voltak, akik Ózdról, Bicskéről ,jó páran - köztük Kikkay László - pedig Budapestről érkeztek:
- Az otthonomról nem jelentős a távolság. A külvárosban lakunk, legalább annyi időt vesz igénybe beutazni a városközpontba, mint elutazni Dunaújvárosba – magyarázza a végzős gimnazista. Az üzleti kommunikációs képzésről kért információkat.
A nyílt nap lehetőséget biztosít a potenciális jelentkezőknek arra, hogy azonnal közvetlen, személyes információkat kaphassanak az induló képzésekről és a felvételi esélyekről. Mindemellett betekintést nyerhettek a diákéletbe,a selmeci hagyományokba a fuchsmajorok standjánál. Dents Antal az idei egyik balekcsősz a személyes élményét eleveníti fel. Békéscsabáról jött tanulni a főiskolára, sokat jelentett számára, hogy részese lehetett a diákéletnek.
- Nem csupán azért, mert segített beilleszkednem, hanem azért is, mert ha elakadtam a tanulásban, mindig találtam olyant, akinek a segítségére számíthattam. A hagyományok összekovácsolnak bennünket, s el is különítenek másoktól, egy olyan közösség tagjai lettünk, amely végigkísérheti majd későbbi életünket.
A karok standjai mellett ízelítőt kaptak az érdeklődők a hobbi közösségek életéből. A DF Shooterek valósághű fegyverekkel demonstrálták, hogy akár az airsoftra, a paintballra és az íjászat kipróbálására is van lehetősége annak, aki a Dunaújvárosi Főiskolát választja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.