Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Július 05. 10:00, csütörtök | Helyi sport
Forrás: acelbikak.net, fotó: mudra lászló/jegkorongblog.hu

Sevela újra Dunaújvárosban

Sevela újra Dunaújvárosban

Sevela Péter évekig volt a dunaújvárosi jégkorong-szurkolók kedvence. Utána játszott a felvidéki Szakolcán, majd két szezont töltött a Ferencvárosban. Most ismét Acélbika lett.

A kétszeres magyar bajnok kapus a Ferencváros együttesétől tér vissza Dunaújvárosba. Sevela Peter neve sokaknak csenghet ismerősen, ami nem is csoda, hiszen a kiváló kapus alapembere volt az Acélbikák kétszeres bajnoki alakulatának. A 34 éves, tehát még mindig remek korban lévő játékost talán nem kell bemutatni, ám mi mégis megtesszük pár szóban. A zólyomi nevelésű hálóőr a 2000-es évek elején mutatkozott be a szlovák másodosztályban, tagja volt az U18-as, valamint az U20-as szlovák válogatottnak is, mielőtt megragadt volna a Extraliga mezőnyében.

2000-től 2008-ig több mint száz mérkőzést játszott a szlovák élvonalban, majd Lengyelországba szerződött, s innen, pontosabban a Sanok együttesétől igazolt Dunaújvárosba 2009-ben. Remek teljesítményének köszönhetően hamar megkedveltette magát a DAB drukkereivel, s nem kis érdemei voltak abban, hogy a dunaújvárosiak egymás után kétszer megnyerték a MOL Ligát, s a magyar bajnokságot is. A kiváló kapus időközben megkapta a magyar állampolgárságot is, ám 2015-ben végül a távozás mellett döntött, előbb Skalicán (Szakolca) védett egy szezont, míg a legutóbbi két idényben a Ferencvárost erősítette. Innen, a zöld-fehérektől tér most vissza Dunaújvárosba

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 24. 07:51, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks jutott elsőként a döntőbe

A bajnokságban harmadik helyezett Paksi FC jutott elsőként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, miután kedden hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Kisvárdát.