Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Augusztus 24. 19:07, vasárnap | Helyi

Siker a fináléban

Siker a fináléban

Itthon maradt a Kohász Kupa.

Remek győzelmet aratott a Zvezda Zvenigorod elleni mérkőzésen együttesünk, mely 31-23-as sikerének köszönhetően végül hibátlan teljesítménnyel szerezte meg a Kohász kupa első helyét.

A Kohász Kupa vasárnapi játéknapján a helyosztókat rendezték meg, melyeken előbb a Lokomotiva Zagreb simán, 32-22-re győzte le a Debrecent, megszerezve ezzel az ötödik helyezést, míg a bronzérmet a Fehérvár KC ellen 21-16-ra diadalmaskodó Podravka Vegeta érdemelte ki.

A döntőben szinte mindenki nagy csatát várt, ám mint az kiderült, csak az első tíz percben tudta igazán megnehezíteni a Mátéfi-csapat dolgát orosz ellenfele. Ekkor ugyanis még 5-4-es hazai vezetést mutatott az eredményjelző, ám a Kohász védekezése összeállt, Triffa Ágnes parádézott a kapuban, s a sok technikai hibát elkövető Zvezda-játékosok nem tudtak megálljt parancsolni a dunaújvárosi rohamoknak. Együttesünk sorozatban hét góllal szomorította ellenfelét, s a 23. percben már 12-4-re vezetett. Az oroszok persze nem adták fel, de hiába nyerték meg három találattal a félidő hajráját, így is biztos, 15-10-es előnnyel vonulhatott a pihenőre együttesünk.
A második felvonás elejét ismét nagyon megnyomta a Kohász, mely kettős emberhátrányban is növelni tudta vezetését, így a 40. percre eldőlni látszott a találkozó (20-12). Az egyébként nem kirívóan durva, de mégis sok kiállítást hozó összecsapáson mindkét edző bátran forgatta csapatát, s bár felvillanásai akadtak azért az ellenfélnek is, a mieink biztosan őrizték hat-hétgólos előnyüket (23-16). Az utolsó tíz percben a fiatalok kerültek előtérbe, ám a nagy rohanásból is jobban jött ki együttesünk, mely végül 31-23-as sikert aratva szerezte meg a Kohász Kupa első helyét.
Az eredményhirdetésen a csapatok mellett természetesen az egyéni kategóriák legjobbjait is díjazták a szervezők, s a szakemberek szavazatai alapján a legjobb játékosnak járó elismerést a Zvezda csapatának kiválósága, Irina Antonova, a legjobb kapusnak járó díjat a DKKA hálóőre, Triffa Ágnes érdemelte ki, míg a torna gólkirálynője végül a Podravka Vegeta játékosa, Kristina Elez szerezte meg tizenkilenc találattal.

Elégedettségi mutatók

A mérkőzés után érthető örömmel értékelte csapata teljesítményét Mátéfi Eszter vezetőedző, aki nem csak az első helyre, hanem együttese játékára is büszke lehetett.
- Nagyon örülök a győzelemnek, különösen azért, mert rendkívül fegyelmezett és jó teljesítményt nyújtott ma mindenki. Rengeteg nagyon szép dolgot viszontláttam abból, amit gyakoroltunk, s külön öröm számomra, hogy ki tudtuk javítani azokat a hibákat, amelyeket a Podravka elleni találkozón elkövettünk. Nagyon fontos volt, hogy a csapat minden egyes tagja hozzá tudott tenni ehhez a szép sikerhez, mely rengeteget segített nyári felkészülésünkben.

A Kohász Kupa eredményei

Csoportkör:
RK Lokomotiva Zagreb – Fehérvár KC 15-17 (8-10)
DKKA – DVSC-TVP 24-18 (12-6)
Fehérvár KC - Zvezda Zvenigorod 17-18 (8-7)
DVSC TVP - RK Podravka Vegeta 23-26 (15-14)
Zvezda Zvenigorod - RK Lokomotiva Zagreb 21-21 (10-10)
RK Podravka Vegeta – DKKA 23-25 (11-13)

Helyosztók:
5. helyért: DVSC-TVP – RK Lokomotiva Zagreb 22-32 (11-20)
3. helyért: RK Podravka Vegeta – Fehérvár KC 21-16 (9-8)
1. helyért: DKKA – Zvezda Zvenigorod 31-23 (15-10)

A Kohász Kupa végeredménye: 1. DKKA, 2. Zvezda Zvenigorod, 3. Podravka Vegeta, 4. Fehérvár KC, 5. Lokomotiva Zagreb, 6. DVSC-TVP.

Különdíjak:
Legjobb kapus: Triffa Ágnes (DKKA)
Legjobb játékos: Irina Antonova (Zvezda)
Gólkirálynő: Kristina Elez (Podravka)

Címkék: kézilabda, kohászkupa

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.