Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Szeptember 13. 23:13, vasárnap | Helyi sport
Forrás: kohaszkezi,hu

Siker az MTK ellen

Siker az MTK ellen

Az első félidőben szenvedett, a másodikban parádézott, s végül sima, 33-23-as sikert aratott együttsünk az MTK ellen.

Idei harmadik bajnoki mérkőzését játszotta ma este hat órától együttesünk, mely az MTK csapatát látta vendégül a Dunaújvárosi Sportcsarnokban. Mátéfi Eszter tanítványai toronymagas esélyesként várták az idényt két komoly vereséggel kezdő fővárosiak elleni összecsapást, s mint azt szakvezetőnk a találkozó előtt elárulta, céljuk egyértelműen a győzelem megszerzése volt, melyet lehetőleg tovább javuló játékkal szerettek volna elérni.

Ehhez képest az első félidő egyáltalán nem úgy alakult, ahogy azt a mieink elképzelték, hiszen a vendégek igen hamar megszerezték a vezetést, s bár kétszer még sikerült egyenlítenie a Kohásznak, a folytatásban jobbára az történt a pályán, amit a fővárosiak elterveztek. A Golovin-csapatnak ugyanis nem okozott túl nagy gondot a mieink nyitott védelmének átjátszása, ráadásul a kapuból sem érkezett segítség, így a 10. percben 6-4-re az MTK vezetett. hiába cserélt kapust Mátéfi Eszter, s hiába sikerült egalizálni a félidő derekán, 7-7 után újra a vendégek percei következtek: sorozatban lőtt négy gólt szereztek a keményen védekező, s gyorsan, ötletesen támadó kék-fehérek, így a 20, percben időt kellett kérnie a dunaújvárosi szakvezetésnek (8-12).

A rövid pauzát követően Azari és Triscsuk felezte meg a DKKA hátrányát, de a várt feltámadás sajnos elmaradt, mert két kihagyott ziccernek, s a továbbra is meglehetősen szellős hazai védekezésnek köszönhetően újra meglépett néggyel az MTK (11-15). Az első félidő utolsó öt percében mindkét csapat sokat hibázott, de a nagy rohanásból a mieink jöttek ki valamivel jobban, ám a szünethez érve még így is 16-13-ra vezetett ellenfelünk, így a térfélcserét követően igen komoly változtatásokra lett volna szükség a remélt győzelem megszerzéséhez.
A fordulás után védekezést változtatott a Kohász, mely visszaállt hatos falra, ráadásul végre jöttek az első felvonásban nagyon hiányolt ütközések is, így alaposan meg is változott a játék képe. Mindössze három perc kellett ahhoz, hogy egyenlítsenek Bulathék, akik a 34. percben már két góllal vezettek, így gyorsan ki kellett kérnie idejét Golovin mesternek is (18-16). Ez azonban már nem segített együttesén, mert a piros-fehérek végre azon a sebességi fokozaton játszottak, melyet már a mérkőzés elejétől elvártak volna drukkereik, így fokozatosan nőtt a két gárda közti különbség. Kovács Anna, Bulath Anita és Triscsuk Krisztina is alaposan megszórta magát ebben az időszakban, miközben a túloldalon Oguntoye több bravúrt is bemutatva bizonytalanította el még jobban a vendégeket (27-19).

Az utolsó tíz percre már semmi izgalmat nem tartogatott, mindkét edző lehetőséget adott az addig kevesebbet szereplőknek, de Termány Rita bombái, valamint Takács Bianka remek helyzetkihasználása így is mosolyt csalt a hazai drukkerek arcára. A DKKA együttese végül nagyon simán, 33-23-ra nyerte a mérkőzést, melyen újra bebizonyosodott, hogy csak akkor lehetünk sikeresek, ha saját kapunk előtt is hajlandóak vagyunk megdolgozni minden egyes labdáért. Véleményünket Mátéfi Eszter vezetőedző is osztotta, aki szerint a félidei szemléletváltás hozta meg a várt sima győzelmet.
- Ahogy a Mosonmagyaróvár ellen, úgy most is adtunk egy félidei előnyt ellenfelünknek. Nem a legjobb szellemben védekeztünk az első harminc percben, de a fordulás után nagyon összekapták magukat a lányok, s végül ilyen arányban is megérdemelten nyertünk, amiért természetesen jár a gratuláció az együttes tagjainak.

DKKA – MTK 33-23 (13-16)

DKKA: Nagy É. Azari 1, Kovács A. 7, Takács D., Bulath 8, Szalai B. 3, Vincze 3. Csere: Oguntoye (kapus), Triscsuk 6, Klujber, Termány 2, Takács B. 3, Ferenczy, Nick. Vezetőedző: Mátéfi Eszter.

MTK: Ignácz, Szádvári 2, Valovics 4, Wolf 2, Barna 2, Gorliska 6, Hosszu 2. Csere: Putz (kapus), Bacikova, Tóth M. 1, Horváth, Kovács 2, Blaubacher, Gera 1, Dakos 1, Faluvégi. Vezetőedző: Vladimir Golovin.

Címkék: DKKA, győzelem, kézi, kohász, mtk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: