Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Szeptember 24. 15:59, szerda | PR

„SIKERESEN ZÁRULT AZ MMK-CASTRUM MŰVÉSZETI NAPOK RENDEZVÉNYSOROZAT

„SIKERESEN ZÁRULT  AZ MMK-CASTRUM MŰVÉSZETI NAPOK  RENDEZVÉNYSOROZAT

„Dunaújváros Megyei Jogú Város. 1.195.301.000 forint támogatást nyert az Új Széchenyi Terv keretén belül a KDOP-3.1.1/D2-13-k2-2013-0003 sz. „A Római városrész szociális célú városrehabilitációja” elnevezésű pályázatára. A pályázat keretén belül került sor a különböző soft-elemek megrendezésére. Az MMK-Castrum Művészeti Napok rendezvényre KDOP-3.1.1/D2/SOFT-3 az MMK Nonptofit Kft. 3 millió forintot nyert. A pályázati rendezvényre 2014. szeptember 12-13-14-én került sor.

A Római városrészben először kerül megrendezésre ilyen nagyszabású, közösségfejlesztő, művészeti rendezvény. Az MMK-Castrum Művészeti Napok célja volt a szabadidő hasznos eltöltését segítő, közösségformáló, családi programsorozat létrehozása. A mini-projekt az igényes szórakozáson kívül új lehetőséget kínált a városrész lakóinak, hogy jobban megismerjék egymást, így kiemelt közösségépítő szerepe volt a rendezvénynek .
A mini-projekt konkrét célja volt bemutatni a Római városrészben levő MMK által nyújtott szabadidős tevékenységek lehetőségeit, ahol a városrész lakói közösségi színtereken új kapcsolatokat építhetnek ki egymással, mint ahogyan azt tették az elmúlt 40 évben.
Az MMK-Castrum Művészeti Napok a különböző művészeti ágak, zene,( popkoncert, világzene, komolyzene), tánc (modern,magyar néptánc, keleti táncok), gyermekszínház, kiállítás, hagyományőrző kézművesség, kézműves játszóház, interaktív gyermekvetélkedő összekapcsolásával a városrész lakosságának egy komplex szabadidős programot kínált. 612 résztvevő nézte meg a 293 fellépő produkcióját.
A program keretében hagyományőrző magyar kézművesek bemutatójának is otthont adott az MMK. Gyermekszínházi előadásokkal vártuk a kisebbeket és szüleiket. Sikeres program volt a „Játékos tudomány”, a fizikai csodákat bemutató kiállítás.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.