Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Október 05. 09:40, vasárnap | Helyi

Simán ment és könnyedén

Simán ment és könnyedén

Kiütéses győzelem a Békéscsaba elleni bajnoki találkozón.

Már az első felvonásban eldöntötte a pontok sorsát a Békéscsaba elleni bajnoki találkozón együttesünk, mely a szünethez érve tizenkét góllal vezetett, s végül kiütéses, 33-17-es sikert aratott a sportcsarnokban szombat este.

A Békéscsaba elleni hazai fellépéssel folytatta a bajnoki mérkőzések sorozatát csapatunk. Mátéfi Eszter tanítványai az egyértelmű győzelem reményében léptek pályára az összecsapáson, mely előtt megható pillanatoknak lehettünk szemtanúi, ugyanis ekkor búcsúztatta el az együttes vezetése Sánta Dórát, aki a héten jelentette be, hogy gerincsérülése miatt befejezi pályafutását.

A szomorú búcsú talán egy kicsit rá is nyomta a bélyegét az első percek hangulatára, hiszen az első két gólt a vendégek szerezték, akik az 5. perchez érve még 3-1-re vezettek, ám túl sokáig nem tartott ez az állapot, mert Bulath és Vincze találataival hamar egalizált a Kohász. Ugyan a vendégek még egyszer visszavették a vezetést ezt követően, de feljavuló védekezésével, valamint szélsőinek sikeres lerohanásaival pillanatok alatt meglógott ellenfelétől a Kohász, így a békéscsabaiak már a 9. percben időt kértek (7-4). Ez sem segített azonban a látogatókon, mert a folytatásban még egy lapáttal rátett addigi teljesítményére a Kohász, mely sorozatban szerezte góljait: a mieink felállt fal ellen és lerohanásokból is rendre eredményesek voltak, így a 20. percre gyakorlatilag el is dőlt a meccs (14-6). A félidő utolsó tíz perce sem hozott fordulatot, így a játék minden elemében jobb Mátéfi-csapat 21-9-es vezetéssel vonulhatott a tízperces pihenőre.
A térfélcserét követő első tíz percben is komoly volt a Kohász gárdájának fölénye, mely könnyedén növelte tovább vezetését, így a vendégek előtt egy nagyon komoly vereség rémképe is felvetődhetett (26-12). Mátéfi Eszter vezetőedző minden játékosának igyekezett lehetőséget adni a bizonyításra, s a sok csere miatt egy kicsit kapkodóbb lett a játék, de a vendégek így sem tudtak közelebb kerülni a Kohászhoz, mely továbbra is maximálisan kézben tartotta a találkozó irányítását (30-15). A véghajrá értelemszerűen semmi izgalmat nem tartogatott sőt, a mieink tovább növelték előnyüket, s a látottak alapján teljesen megérdemelten nyertek 33-17-re a rossz napot kifogó vendégek ellen.

Elégedettségi mutatók

A szép sikert követően természetesen nagyon boldog volt Mátéfi Eszter vezetőedző is, aki ezúttal maximálisan elégedett volt játékosai teljesítményével.
- Végre azt játszottuk, amire képesek vagyunk, hiszen védekezésben és támadásban is kiválóan teljesítettek a lányok. Az első félidőben sikerült tekintélyes előnyt szereznünk, míg a második felvonásban mindenki lehetőséget kapott a játékra. Szép este volt ez a mai, úgy gondolom, hogy a szurkolók is jól szórakozhattak.

DKKA – Békéscsaba
33-17 (21-9)
DKKA: Triffa – Azari 4, Triscsuk 5, Takács D. 1, Vincze 4, Bulath 7, Ferling 4. Csere: Vig (kapus), Takács B., Hosszu 3, Berta 3, Kamper 1, Ferenczy 1, Ács, Kemény. Vezetőedző: Mátéfi Eszter.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.