Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Szeptember 04. 06:22, csütörtök | Helyi

Siófoki öröm a bajnoki nyitányon

Siófoki öröm a bajnoki nyitányon

Bár nagyot harcolt, nem játszott jól együttesünk a bajnoki nyitányon, így 26-24-es vereséget szenvedett a Siófok csapatától.

Az új szezon első bajnoki mérkőzésére készült ma együtteüsnk, melynek ellenfele a nyáron remekül megerősített Siófok volt, ezért igen nagy csata várt Mátéfi Eszter tanítványaira a Dunaújvárosi Sportcsarnokban. A mérkőzés előtt ünnepélyes pillanatoknak lehettünk szemtanúi, ugyanis előbb Radulovics Bojana - az akadémia fiatal játékosának, a súlyos betegséggel küzdő Horváth Niki megsegítéséért - elárverezett mezét adták át a "licitnyertes" önkormányzatot képviselő Cserna Gábor polgármesternek, majd Bulath Anita vehette át az elmúlt bajnokság legjobb góllövőjének járó elismerést.

A hajráért igazán kár

Az ünnepi percek után azonban a játéké volt a főszerep, s a DKKA kapujában kezdő Triffa Ágnes hamar igyekezett is bizonyítani, hogy megérte Dunaújvárosba szerződnie. Hálóőrünk már az első két percben négy fontos védéssel hívta fel magára a figyelmet, s bár támadásban követtek el hibákat a mieink, Ferling és Bulath találataival így is sikerült két góllal meglógni az első öt perc végére (2-0). A vezetés azonban nem tartott sokáig, mert az eladott dunaújvárosi labdákból induló Siófok a 9. percre egalizált, majd a vezetést is átvette, ezért egyáltalán nem volt véletlen, hogy Mátéfi Eszter már a 12. perc derekán kénytelen volt időt kérni (4-7).
A rövid pauza használt is csapatunknak, mely Bulath Anita sorozatban lőtt góljaival, valamint a továbbra is kiválóan védő Triffa Ágnes segítségével kapaszkodott ellenfelére, s a 19. percben végre sikerült egyenlítenie. Ekkor még egyszer visszavette a vezetést a Balaton-parti egylet, ám 10-10 után sorozatban három gólt szerzett együttesünk, s mivel ekkor már kicsivel több, mint egy perc volt csak hátra, úgy gondolhattuk, hogy nem érhet minket kellemetlen meglepetés (13-10). Ezzel szemben mégis egállal vonultak pihenőre a csapatok, mert a mieink teljesen feleslegesen siettették támadásaik befejezését, melyből sorozatban követték el az újabb technikai hibákat, s ezt köszönte szépen Siófok, mely a félidő utolsó másodperceiben ki is egyenlített (13-13).

Siófoki öröm

A térfélcserét követő első percekben sem úgy alakult a meccs, ahogy azt reméltük, mert a technikai hibák, eladott labdák száma továbbra sem lett kevesebb, s ez túl nagy előny volt a Siófoknak ahhoz, hogy ne éljen vele. Ezúttal ellenfelünk kezdte két góllal a játékrészt, s bár korai előnyét a továbbra is bombaformában játszó, s a 34. percben mára tízedik gólját szerző Bulath vezérletével sikerült még egalizálni (15-15), ám az újabb hullámvölgyet már Mátéfi Eszter sem nézhette szótlanul, s a 45. percben ismét időkéréssel próbálta megnyugtatni csapatát, mely ekkorra megint háromgólos hátrányba került (17-20).
Szerencsére a Siófok is többet hibázott ekkor az addig megszokottnál, s Triffa Ágnesre is lehetett számítani, így nem nőtt a két gárda közti különbség. Komoly csapást jelentett a Kohász számára az is, hogy egy betörés után olyan rosszul érkezett a földre Gera Szimonetta, s nagyon súlyos, az első diagnózis szerint töréssel és szalagszakadással járó kézsérülést szenvedett. Bár továbbra sem játszott igazán jól, nagyot küzdött Mátéfi Eszter együttese, mely nyolc perccel a mérkőzés vége előtt indította meg hajráját, melynek eredményeként 22-22-nél utol is érte ellenfelét. Erre azonban két gyors találattal válaszoltak a vendégek, akik az utolsó két percre ráadásul emberelőnybe kerültek, de még így is támadhatott egyszer az egyenlítésért a Kohász, ám Bulath próbálkozását védeni tudta Pastrovics, s ezzel gyakorlatilag el is dőlt a meccs (24-25). Főleg úgy, hogy pár másodperccel a találkozó előtt heteshez jutott a vendégcsapat, s mivel ezt is gólra váltották, így végül ők örülhettek a 26-24-es győzelemnek.

Tanulni kell ebből is

Meglehetősen bosszús is volt a mérkőzés után Mátéfi Eszter vezetőedző, aki – nem meglepő módon – az elkövetett hibák nagy számában látta a ma esti vereség okát.
- Tudtuk, hogy egy jó ellenfél érkezik hozzánk, s ezért nagyon nehéz mérkőzésre számítottunk. Azzal viszont nem számoltunk, hogy elkövetünk tizenhat technikai hibát, melyekből nyolc alkalommal sikeresen indítottak le minket. Ez gyakorlatilag el is döntötte a mérkőzést, különösen az első félidő vége volt fájó, amikor háromgólos vezetést adtunk le pillanatok alatt, ezeket a hibákat a jövőben nem szabad elkövetnünk.

DKKA – Siófok KC
24-26 (13-13)
DKKA: Triffa, Hosszu, Sánta 1, Takács D., Bulath 15, Ferling 3, Vincze 3. Csere: Nagy É., Vig V. (kapusok), Gera 1, Azari 1, Takács B., Kamper, Berta. Vezetőedző: Mátéfi Eszter.

Címkék: bajnoki, DKKA, kézilabda

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.