Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Május 17. 17:53, csütörtök | Helyi

Sokféle téma és vita a 2018. májusi közgyűlésben

Sokféle téma és vita a 2018. májusi közgyűlésben

Öt önkormányzati díj, jutalom vízilabda LEN kupáért, dicséret, köszönet rendőri vezetőktől, elmarasztalt DVCSH, vita az élményfürdő és a sportkölcsönök miatt, óvodai átszervezés, legyen több parkoló, kutyafuttatő és pad

Hosszú és vitákkal tűzdelt volt a 2018. májusi közgyűlés, amelynek bevezetője a „Dunaújváros Ifjúságáért” díj és a „Dunaújváros Közbiztonságáért” díjak ünnepélyes átadása volt. Az előbbit Zelenka Lászlónénak, az utóbbi négyet Molnár János rendőr őrnagynak, Krasuznay Éva rendőr századosnak, Megyeri Zoltán címzetes tűzoltó zászlósnak és a Dunaújvárosi Városvédő Polgárőrségnek adta át Cserna Gábor polgármester.

A díjazottak méltatása:

Zelenka Lászlóné a Fejér Megyei Gyermek- és Ifjúságvédő Intézet dolgozójaként egész életét a gyermek- és ifjúságvédelemnek szentelte.
Bár munkáltatója megyei intézmény volt, munkavégzésének helye Dunaújváros (és környéke) volt, ahol mint nevelőszülői felügyelő tevékenykedett a családokhoz kihelyezett állami gondozott gyermekek körülményeinek ellenőrzésében.
Ezen kívül – gyámhatósági megbízás alapján – ellátta az ún. védő- és óvóintézkedés alatt álló gyermekek felügyeletét is. Ez utóbbi tevékenysége során igyekezett a magatartási problémával küzdő kiskorúak életét helyes irányba terelni, a szülőket nevelési tevékenységükben segíteni. Számos esetben előfordult, hogy ezzel a munkával sikerült megakadályozni a gyermek családból történő kiemelését, azaz állami gondozásba vételét.
Zelenka Lászlóné munkáját mindvégig a gyermekek érdekében végezte. Hivatását lelkiismeretesen, nagy empátiával és rendkívül jó eredménnyel végezte.
A gyermekek fejlődéséért, védelméért, neveléséért végzett elhivatott, több évtizeden keresztül végzett szakmai munkájának elismeréseként Dunaújváros Közgyűlése a Dunaújváros Ifjúságáért díjat Zelenka Lászlónénak adományozta.

Molnár János rendőr őrnagy urat 1997. július elsején nevezték ki a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztály Őr- és Járőrszolgálati Alosztály hivatásos állományába, mint járőr.
2000 júniusa óta a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztály Vizsgálati Alosztályon vizsgálói feladatokat látott el, majd főnyomozói tevékenységet is folytatott 2005től 2009-ig. 2009-től megbízott alosztályvezető-helyettes, ebbe a beosztásba történő kinevezésére 2012-ben került sor. Az őrnagy úr előmenetele is mutatja, hogy a rábízott feladatokat, a kapott utasításokat, szolgálati megbízásait precízen, szakmai jártassággal és hozzáértéssel végzi, a megszerzett ismereteit a gyakorlatban szakszerűen alkalmazza.
Tudásának, ismereteinek átadásával hatékonyan segíti az állományba kerülők asszimilációját, eredményes munkavégzését.
Széles látókörrel bíró, tapasztalt munkatárs, aki az alárendeltségébe tartozók minőségi rendőri munka biztosítására-, valamint az állomány vezetésére, irányítására nagy figyelmet fordít.
Kimagasló szakmai tevékenysége és hivatástudata elismeréseként Dunaújváros Közgyűlése a Dunaújváros Közbiztonságáért díjat Molnár János rendőr őrnagy úrnak adományozta.

Krasznay Éva rendőr százados asszonyt 2005-ben nevezték ki a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Igazgatásrendészeti Osztály hivatásos állományába, mint szabálysértési előadó. Az eltelt évek alatt előadói, majd kinevezett főelőadói beosztásokban bizonyította rátermettségét, alkalmasságát, illetve a rendőri hivatás iránti el elkötelezettségét. A következetes, kiegyensúlyozott, szakmailag megalapozott, lojális munkavégzés jellemzi.
Az igazgatásrendészeti szakterületen megszerzett több éves tapasztalatával, a pontos és kiemelkedő munkavégzésével hatékonyan járul hozzá a város közbiztonságának fenntartásához, ezáltal a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság eredményességéhez is.
Példaértékű és kimagasló szakmai tevékenysége elismeréseként Dunaújváros Közgyűlése a Dunaújváros Közbiztonságáért díjat Krasznay Éva rendőr százados asszonynak adományozta.

Megyeri Zoltán címzetes tűzoltó zászlóst 1997-ben nevezték ki a Dunaújvárosi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság állományába. A kezdetektől Dunaújvárosban teljesít szolgálatot. A beosztotti, gépjárművezetői feladatkörből tanulással, szorgalommal került a műszaki-technikai referensi munkakörbe.
Szolgálati feladatai ellátása szempontjából szükséges szakmai ismeretekkel rendelkezik, gyakorlati munkája kiemelkedő, tapasztalatával, szorgalmával, balesetmentes szolgálatellátásával példát mutat a fiatalabb generációnak.
Az ő felelősségi körébe tartozik a tűzoltó gépjárművek megbízható műszaki állapotának felügyelete, ellenőrzése, szükséges eszközök megfelelő műszaki állapotának fenntartása.
Pontos, előrelátó munkájának köszönhetően a kimagasló szinten karbantartott eszközök is biztosítják, hogy veszélyhelyzetben gyors és megfelelő segítséget nyújthassanak.
Megyeri Zoltán címzetes tűzoltó zászlós jelenleg a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatója, katasztrófavédelmi és műveleti szakon. Felsőfokú állami és szakmai végzettsége megszerzésének várható ideje 2018 júniusa. A tanulmányok, ismereteinek bővítése lehetővé teszik, hogy munkáját még magasabb színvonalon láthassa el, ezzel is szolgálva Dunaújváros biztonságát.
Dunaújváros Közgyűlése, a hivatásos tűzoltóság állományában végzett kiemelkedő helytállása és példaértékű szakmai tevékenységének elismeréseként a Dunaújváros Közbiztonságáért Díjat Megyeri Zoltán címzetes tűzoltó zászlósnak adományozta.

A Dunaújvárosi Városvédő Polgárőrség immár 25 éve alakult azzal a céllal, hogy megőrizze és javítsa a város közbiztonságát, fokozza a városlakók biztonságérzetét.
Önkéntes tevékenységükkel, a szabadidejükben óvják, vigyázzák a várost úgy nappal, mint éjszaka.
A mindennapos őrjáratokon túl a lakók biztonságtudatos szemléletformálását is fontosnak tartják. Ennek egyik legfontosabb eleme a SZEM-mozgalom (azaz Szomszédok Egymásért Mozgalom) életre hívása, melynek keretében a lakóközösségek szolidaritásának, egymásra figyelésének tudatosításával is hozzájárulnak az emberek biztonságához.
Felhívják a polgárok figyelmét a felelős, körültekintő magatartásra, vagyonvédelemre. Ebben pedig közvetlenül is segítik a lakókat, így például az önkormányzat által biztosított ablakriasztók felszerelésével. A polgárőrök intelmeinek betartásával, egymást segítve, egymással kommunikálva erősödhetnek a lakóközösségek.
2014-től már Újtelep területén is végzik a járőrözést. Munkájuk során folyamatosan együttműködnek a rendőrséggel és állandó résztvevői a városi rendezvényeknek.
A bajtársias csapatot sokáig Kertes József vezette, akinek sajnálatos elhunytát követően Hegedűs László vette át a vezetői tisztséget.
Dunaújváros MJV Közgyűlése a több évtizeden át, a városlakók biztonságáért végzett áldozatos tevékenységük elismeréseként a Dunaújváros Közbiztonságáért Díjat a Dunaújvárosi Városvédő Polgárőrségnek adományozta.

Itt említhető, amit Cserna Gábor polgármester mondott a sorrendben 7. számú napirendi pont bevezetőjeként. Méltatta vízilabdás lányaink és sportvezetőik sikerét, hogy a LEN kupa birtokosai lettek, öregbítve városunk hírét. A testület egyhangúan megszavazta 18 vízilabdás sportoló 60 – 60 ezer és 7 sportszakember 48 – 48 ezer forint összegű jutalmazását.

Képviselői észrevételek és néhány válasz

Pintér Tamás most megválasztott parlamenti képviselő élt hozzászólási jogával. Megköszönte a választók bizalmát, hogy bejuttatták a Parlamentbe. Feladatát szolgálatnak tekinti, és kérte, hogy ne pártpolitikai ügyben, hanem a város érdekében forduljanak hozzá, akik meg akarják keresni őt. Szabó Zsolt azt kérdezte, idén a nyári szünet idején biztosít-e meleg ételt a város az iskolásoknak és lesz-e nyári napközi. A polgármester igennel válaszolt, a napközi helye pedig a Móricz Zsigmond iskola lesz. Barta Endre azt tette szóvá, hogy hírt kell adni a jó dolgokról is. Többen megkeresték a városi fák megcsonkítása miatt felháborodva. Utánajárt. Kiderült, hogy szabályosan és szakszerűen végezték a kertészek a fák visszavágását. Tóth Kálmán a Pentele klubház felülvizsgálatát kérte, mert fennáll az áramütés veszélye a berendezések elavultsága miatt. Vita bontakozott ki Lőrinczi Konrád és Pintér Attila között a főtér használatáról, mert azt szinte elfoglalták a gördeszkások. Megoldás lehet, ha a Limes program keretében kialakítanának megfelelő helyet a fiataloknak.
Cserna Gábor kérdésére a városüzemeltetés illetékese szerint júniusra befejeződik a szökőkút megjavítása. Jelentést kért Rürü Renáta jegyző asszonytól jelentést kért arról, hogy hol tart a városban a plakátok eltávolítása. Négy napig horgonyzott Dunaújvárosban a Lajta monitor múzeumhajó, ezalatt hatezren tekintették meg a kiállítást. Az eredmény Farkas Lajos szervezőmunkáját dicsért. Megkezdődött az Északi városrész csatornázása, ami 30 kilométer csőhálózat lefektetését jelenti. Majd a szennyvízhálózat kiépítése után az úthálózat kiépítése is megtörténik.

Jelen van a kábítószer veszély

Dunaújváros és térsége közbiztonsági helyzetét ismertette egy tájékoztató, amelyhez szóbeli kiegészítést fűzött Suszter Tamás rendőr alezredes, a városi kapitányság vezetője és dr. Varga Péter rendőr dandártábornok, a Fejér megyei rendőr főkapitányság kapitánya
Mindkét rendőri vezető köszönetet mondott azért a sokoldalú segítségért, amit a dunaújvárosi önkormányzat pluszként nyújtott a rendőrségnek a közbiztonság megszilárdítása érdekében, Suszter Tamás sikerként említette, hogy tavaly lefüleltek két betörőbandát és egy időseket megkárosító csalót. Nagy segítség, hogy három szolgálati gépkocsit kapott városunktól a kapitányság. Dr. Varga Péter a területen a bűncselekmények számának jelentős csökkenéséről adott számot. A sajnálatos perkátai gyilkosság tettesét igen hamar kézre kerítették. Pintér Attila megemlítette, hogy maga is szorgalmazta a kábítószerügyi fórum megszervezését, és hangsúlyozta, hogy sajnos jelen van a kábítószer fertőzöttség, amely ellen ne az utcán, hanem zárt helyeken kell küzdeni.

Lesz óvodai „iskolatej” és 3-mal több óvodai csoport

A város három tagóvodájában eggyel több óvodai csoportot indítanak szeptembertől, mert szüleik 74-gyel több gyerek felvételét kérték. Ezek: a Béke városrészi Bóbita tagóvoda, a technikumi Aprók Háza tagóvoda és a belvárosi Duna-parti tagóvoda. Sürgősséggel arról is most döntött a közgyűlés, hogy legkésőbb június elsejéig ki kell üríteni a technikumi volt óvoda épületét (Bóna István utca 7.), hogy a Dózsa városrészi Lilla közi épületből mielőbb oda költözhessen a Fejér megyei Pedagógiai Szakszolgálat. Helyére, a Lilla közi épületbe költözik az óvodai központ. Így a Pajtás utcai épületben megüresedő helyiségek fejlesztő szobákká alakíthatók, amire ott igény van. Az átszervezés miatt a testület módosította az óvoda alapító okiratát és döntött a több óvodai csoport miatt 6 óvodapedagógus, 3 dajka és 1 gyógypedagógiai asszisztens felvételéről.
Óvodavezetői javaslatra városunk csatlakozik az iskolatej programhoz a város óvodájával, azaz a tagóvodákban naponta biztosított lesz ingyenesen a tej, kakaó,. tejkészítmények, amelyeket az erről szóló rendelet lehetővé tesz.

Megújul a mozi és környéke

A TOP-6.3.2 pályázat keretében (Zöld Város Program) már döntött a Dózsa Filmszinház és környezete rehabilitációjáról, az épület energetikai korszerűsítéséről. A munkára ajánlatot kért több cégtől. A legkedvezőbb ajánlatot a DVG Zrt. adta, annak összege bruttó 636,9 millió forint. A tervek ismeretében prognosztizálható, hogy a pályázati összeget a későbbiekben még ki kell majd egészíteni. A most hozott döntés lényege, hogy Dunaújváros egyik frekventált térsége és épülete méltó lesz a megújuló belváros egészéhez.
Mivel városunk még nem merítette ki teljesen a pályázati keretösszeget (mintegy 200 millió forint a lehetőség), a közgyűlés támogatta további energetikai korszerűsítési pályázat benyújtását. Evégett 10 millió forintot biztosít a közgyűlés az egészségügyi alapellátás (orvosi rendelők) infrastrukturális korszerűsítési igényeinek felméréséhez.

Élményfürdö – kedvezmények – vitatva

Komoly vitát váltott ki az élményfürdő látogatottságát megtámogató koncepció. Mint ismeretes, koncessziós szerződés keretében az Uniszol Létesítménygazdálkodási Zrt. lesz az üzemeltető. Kalkulációjuk szerint egy 3 órás belépő ára 1500 forint körül lehet majd. Az önkormányzat előterjesztése szerint az óvodások, a diákok, intézményi gondozottak, a nyugdíjasok meghatározott számú ingyenes belépőt kaphatnának, összesen 311 millió forint értékben a júniustól az év végéig terjedő időszakban. Ez a következő (teljes) évben meghaladná a félmilliárd forintot. Amennyiben a támogatott rétegek egy része nem venné igénybe a kedvezményt, azt ingyenesen a lakosság többi részének kellene juttatni.
Beszterczei Zsolt és más képviselők vitatták a tervezet realitását, hiszen lyukat üt a város költségvetésén a vázolt kalkuláció, azaz pár év alatt ez a létesítmény áránál is többe kerülne. Végül, mint tervezetet, elfogadta az előterjesztést a közgyűlés.

Adóssággörgetés, meddig?

Ugyancsak vita kerekedett a sportszervezetekkel kötött kölcsön- és támogatási szerződések, pontosabban azok vissza nem fizetése miatt. Az előterjesztés a határidők újabb (halasztó) módosítását indítványozta. Pintér Attila kifogásolta a határidő tologatást, hiszen tudni lehet, hogy a kölcsönt egyik sportszervezet sem lesz képes visszafizetni. Több hozzászóló kifogásolta ezt a sporttámogatási gyakorlatot, mire Szepesi Attila gazdasági alpolgármester az észrevételekre válaszként elmondta, hogy a város igenis támogatja a sportot, többféleképpen is, de az adós szervezeteknek (PASE. Dunaferr SE 50 illetve 80 millió Ft.) tárgyalniuk kell a kölcsönösen elfogadható megoldásról- Végül a közgyűlés a két adós sportszervezet visszafizetési határidejét idén június 30-ra módosította.

Érvényes de eredménytelen pályázat (buszközlekedés)

A helyi tömegközlekedés sokszor kifogásolt gyakorlatát ígérte megoldani a Mobilissimus Kft. vizsgálata és annak alapján benyújtott pályázata a helyi buszközlekedés megjavítására. Az önkormányzat kiírására egy pályázat érkezett, a Mobilissimusé. Az önkormányzat egyeztetett a jelenlegi szolgáltató céggel. Kiderült, hogy a cég által kívánt ellentételezés meghaladja a város lehetőségeit. Ezért a közgyűlés a pályázatot érvényesnek, de eredménytelennek nyilvánította. Ezzel egyidejűleg javasolta az élő korábbi szerződés meghosszabbítását 2020. augusztus végéig.
Ugyancsak nemleges döntést hozott a közgyűlés a Vodafone Magyarország Zrt. kérelmére, amely a piaci nehézségek okán a 2000-ben a városháza tetejére telepített antenna eddigi 1 millió 134 ezer forintos bérleti díjat 900 ezer forintra kérte csökkenteni.

Milliárdos a tét, ha lesz pertársaság, a város is belép

Beszámoltak a közgyűlésnek tavalyi tevékenységükről és idei terveikről az önkormányzati és többségében önkormányzati tulajdonú cégek. A testület többnyire meghosszabbította egy évvel a cég első számú vezetőjének és könyvvizsgálójának a megbízását. Ám a Dunaújvárosi Kistéségi Turisztikai nkft. esetében új könyvvizsgálót választott Tóthné Nagy Etelka személyében, míg Kiss András megbízását két évre hosszabbította meg.
A Szennyvíztisztító Szolgáltató Kft. esetében viszont szinte elakadt a döntéshozatal menete. Szepesi Attila gazdasági alpolgármester arra kérte a testületet, hogy fogadja el a cég beszámolóját annak ellenére hogy azt a könyvvizsgáló nem hagyta jóvá. Azért, mert bizonyos működési adatok (nem a szennyvíztisztító hibájából) NEM ÁLLNAK rendelkezésre. (ismert, hogy az ivóvíz fogyasztás adataiból számítják ki a képződő szennyvíz mennyiségét). Néhány képviselői javaslat fellépést szorgalmazott a DVCSH Kft. ellen, mire az alpolgármester megjegyezte, hogy 15, vagy annál is több per van folyamatban a DVCSH Kft. és a város önkormányzata között. A tét milliárdos összegű is lehet. Volt olyan képviselői vélemény is, hogy a szennyvíztisztító bedőlésére játszanak. Szepesi Attila úgy tudja: Pintér Tamás pertársaságot szervez a DVCSH Kft. ellen. Ha ez megtörténik, az önkormányzat kész csatlakozni a pertársasághoz.

Alapítványi támogatások

Az oktatási és ifjúsági tevékenységű alapítványok közül a Göllner Mária Waldorf
Pedagógiai Alapítvány 300 ezer forint, a Muzsikáló Fiatalok Alapítvány és a Kőrösi Diákalapítvány 200 – 200 ezer, a „Szilágyi” Alapítvány 302 ezer 500 forint támogatásban részesült. A szociális és egészségügyi alapítványok közül a Jószolgálati Otthon Közalapítványnak 156 ezer, a Dunaújváros és Környéke 04 Alapítványnal 500, a Dunaújvárosi Bölcsődékért Alapítványnak 830 ezer forint támogatást szavazott meg a közgyűlés. A legutóbbi támogató tétel 30 Germicid armatúra és fénycső beszerzését segíti a csoportszobák fertőtlenítése érdekében.
A Pro Minoritae Alapítvány (Bálványosi Szabadegyetem és Diáktábor) támogatására 400 ezer forintot juttat a testület.

Legyen komfortosabb a város

Egy megszavazott előterjesztés bruttó 66 millió forintot biztosít kisebb jár5da út és lépcső felújítási munkákra. Egy további döntés a Juharos étterem mellé parkolókat és bevezető utal finanszíroz bruttó 31.5 millió forintért. Sor kerül a felújítási keretszerződés terhére a Pajtás utcai parkoló helyek bővítésére, a meglevők felújítására. A Széchenyi közben bruttó 10,6 forintért felújítják az utat azért, hogy az ott levő parkolók használhatók legyenek,Döntött a közgyűlés hat gyalogátkelőhely kivitelezéséről, amelyekre 1,8 millió forint biztosított. Közülük három kerül a Bocskai, kettő a Táncsics, egy pedig a Kallós Dezső utcába.
A sorszám szerint 55. napirendi pont: tanulmányterv elkészíttetése, hogy hol lehet még új parkolóhelyet létesíteni a Római városrészben, hozzászólásra késztette Cserni Béla képviselőt: délután már élet-halál harc folyik a Rómain egy-egy szabad helyért. Szepesi Attila kiegészítése, hogy sorra fog kerülni mindegyik városrész, de nem egyszerre

Röviden néhány további ügyről

Döntött a közgyűlés Dunaújváros településkép-védelméről szóló helyi rendelete felülvizsgálatáról, mert sok lakossági kérés érkezett bizonyos megkötöttségekkel szemben.
Elkészítteti a közgyűlés Dunaújváros IV. Települési Környezetvédelmi Programját és árajánlatot kér erre referenciával rendelkező cégektől.
A Lebuki patak nagymértékben feliszapolódott, ezért bruttó 2,8 millió forintért a patak medrét teljes hosszában kitakaríttatja a Dunaújvárosi Vízi Társulattal.
Iván László képviselői indítványt nyújtott be, hogy létesítsen a város kutyafuttatót a Kallós Dezső utca és az erdei tornapálya közötti területen. A javaslatot a testület felkarolta és felkérte a polgármestert, hogy kidolgozott tervet terjesszen a júniusi rendes közgyűlés elé.

Új padokat és a rosszak cseréjét kérték

A zárt ülést megelőzően a közgyűlési képviselők kérdései, észrevételei hangozhattak el. Hingyi László jelezte, hogy az Aranyvölgyi útun balesetveszélyes helyzeteket okoz az elhalványult festés. Emiatt mindkét sávból haladnak a városközpont felé járművek. Egyértelmű jelzések kellenek. Izsák Máté egy építkezés gyakorlatát bírálta, mert a szükségesnél több parkolóhelyet foglalnak el hosszú ideig. Gombos István köszönte a gyors intézkedést a Vasmű úti épület alatti két kapu-átjáró esetében, ami esetleges balesetet előzhetett meg. Elhangzott számos kisebb jelentőségű, de az adott helyre vonatkozóan fontos észrevétel. Feltűnő volt viszont, hogy a képviselők többsége, szinte egybehangzóan a rossz közterületi padok cseréjét kérte, illetve szorgalmazta körzetében újabb padok kihelyezését.

A zárt ölés döntései

Pálfi-Németh Zünde sajtószóvivő tájékoztatása a közgyőlés zárt ülésén hozott döntésekről, Az előterjesztések címét dőlt betű jelzi
Javaslat tagi kölcsön biztosítására a Dunaújvárosi Szennyvíztisztító Szolgáltató Kft. részére
Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése úgy határozott, hogy tagi kölcsönt nyújt a Dunaújvárosi Szennyvíztisztító Szolgáltató Kft. részére működési költségeinek fedezésére.
Javaslat a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia Nonprofit Kft. tagi kölcsön nyújtására irányuló kérelmének elbírálására
Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése biztosítja a tagi kölcsönt a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia Nonprofit Kft. részére működési költségei fedezése céljából.
Javaslat „Pedagógus Életpályáért Emlékérem” adományozására
Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése döntött a díj odaítéléséről, mely az elismerés átadásáig nem sajtónyilvános.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.