Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Augusztus 22. 13:01, csütörtök | Sport
Forrás: MTI

Spanyol szövetségi kapitány a magyar futsalválogatottak élén

Spanyol szövetségi kapitány a magyar futsalválogatottak élén

A spanyol Tomas Rivera Amoróst nevezte ki a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) a férfi, a női és az utánpótlás futsalválogatottak élére.

A telki edzőközpontban tartott csütörtöki sajtótájékoztatón Vági Márton, az MLSZ főtitkára elmondta, hogy az elnökség júliusban fogadta el a szakág stratégiai fejlesztési tervét, s ennek jegyében érkezett az 57 éves szakember.
"Az elmúlt három évben a futsal háttérbe szorult, most ezen próbálunk változtatni. A futsal ennek ellenére kiválóan teljesített, a férfi csapat 25. a világranglistán, rendre eljutott a selejtezők utolsó köréig, és ott sem vallott szégyent" - mondta Vági, aki hozzátette, a javuló körülmények hatására még jobb eredményeket várnak az új stábtól.
A sportvezető az MTI kérdésére elmondta, az augusztus 20-án életbe lépett szerződés 2015 végéig szól, ezalatt lesz egy teljes Európa-bajnoki és világbajnoki selejtezősorozat, s ha bármelyikre nagy tornára kijut a férfi válogatott, akkor automatikusan meghosszabbítják az új szakvezető kontraktusát.
"Nemcsak szövetségi kapitánynak jöttem Magyarországra, hanem az egész futsalt fejleszteni" - jelentette ki a legutóbb a Dunakeszinél, előtte pedig román szövetségi kapitányként dolgozott szakember, aki irányította a világválogatottat is. Rivera azt is elmondta, a magyar futsal az eddigieknél jobb eredményeket érhet el, s ezt arra alapozza, hogy ismeri a játékosokat, tudja róluk, hogy magas szinten futballoznak.
Lódi Tamás, a nemzeti csapat világválogatott erőssége azt mondta az MTI érdeklődésére, hogy nem dolgozott még a szövetségi kapitánnyal, de sok jót hallott róla, és kifejezetten örül, hogy spanyol szakembert választott a szövetség a posztra.
A győri játékos szót ejtett a szeptemberben esedékes, Ukrajna elleni Európa-bajnoki pótselejtezőről is: szerinte reálisan a rivális az esélyesebb, 65-35 százalékos arányban, mert futsalkultúrája magasabban jegyzett. Hozzátette, jelenleg nem elsősorban ennek a párharcnak a sikeres megvívása a cél, sokkal inkább hosszú távon kell eredményeket várni az új kapitánytól, mert új mentalitást hoz a csapathoz, s idő kell ahhoz, amíg ezt átveszik a játékosok.
"Ez nem azt jelenti, hogy nem teszünk meg mindent az Eb-részvételért. Hinni kell magunkban és akkor sikerülhet legyőzni az ukránokat" - mondta Lódi.
Az ukránok elleni első meccset szeptember 17-én Harkivban rendezik, míg a visszavágó egy héttel később Gyöngyösön lesz. A párharc győztese kijut a 2014. január 28. és február 8. között Belgiumban sorra kerülő, 12 csapatos kontinensviadalra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:25, kedd | Sport

Bemutatták a magyar csapat párizsi olimpiára és paralimpiára tervezett ruhakollekcióit

Bemutatták a magyar csapat párizsi olimpiai és paralimpiai ruhakollekcióit hétfő este a Várkert Bazárban.

2024. Május 06. 09:47, hétfő | Sport

Két magyar a top 50-ben a tenisz-világranglistán, Marozsán újabb karriercsúcsa

A 36. helyen álló Marozsán Fábián és az 50. Fucsovics Márton révén két magyar is tagja a top 50-nek a férfi teniszezők legfrissebb, hétfőn kiadott világranglistáján.

2024. Május 06. 07:54, hétfő | Sport

A 125 éves Ferencváros gólrekordot döntött a Debrecen ellen

A bajnok és kupadöntős Ferencváros 5-1-re legyőzte a vendég Debrecent a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.

2024. Május 06. 07:53, hétfő | Sport

Miami Nagydíj - Pályafutása első sikerét aratta Lando Norris

Lando Norris, a McLaren brit versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Miami Nagydíjat, ezzel pályafutása 110. futamán az első győzelmét aratta.