Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. Március 23. 21:16, csütörtök | Helyi
Forrás: Tombor István vezetőedző

Sport eredmények – Birkózás

Sport eredmények – Birkózás

A Dunaferr SE birkózó szakosztálya és fiókszakosztályai (Gurics György BDSE, Enying VSE) az alábbi eseményeken vett részt a múlt hétvégén:

2017. március 17-én (pénteken) a Gurics György Birkózó Centrumban meghívásos birkózóversenyt rendeztek 3 szakosztály részvételével (Dunaferr SE, Gurics György BDSE, Enying VSE). A megmérettetés célja elsősorban a versenyrutin megszerzése, a tanult technikák versenyszerű körülmények között való alkalmazása, valamint sikerélmény szerzés volt. A „házi versenyen” összesen 50 kisbirkózó lépett szőnyegre. A Dunaferr SE 10, a Gurics György BDSE 4, az Enying VSE 2 első helyet szerzett. A gyerekek kiválóan küzdöttek és remek mérkőzéseket vívtak a kilátogató szülők nagy örömére.

A kép balról-jobbra: Bíró Alexandra, Takács Petra, Győri Viviána, Nyikos Veronika, Nárai Alexa, Schrik Alina, Potesz Diána

2017. március 18-án Pestszentimre adott otthont a Diák II-III és a III-IV korosztályos lány diákolimpia országos döntőjének. A diák és a serdülő korcsoportban összesen 265 lány küzdött az érmekét és a helyezésekért. Győri Viviána 49 kg, Bíró Alexandra 56 kg, Takács Petra 43 kg és Potesz Diána 60 kg-ban nem jutott a legjobb 6 közé. Nárai Alexa 46 kg-ban két győzelem és két vereség után az 5. helyen zárta a napot. Nyikos Veronika 65 kg-ban két győzelem után döntőbe jutott. Az aranyéremért fordulatos mérkőzésen végül két vállal győzött és a dobogó legfelső fokára állhatott fel. Schrik Alina +65 kg-ban szintén három győzelemmel vívta ki a végső győzelmet, megszervezve a csapatunk második bajnoki címét. Összességében két aranyéremmel és egy 5. hellyel zártuk az országos döntőt, de a helyezetlen versenyzők mérkőzésein is voltak biztató jelek. Érdekesség, hogy a két korosztály 22 súlycsoportjában megszerezhető első helyek közül mindössze ötöt sikerült budapesti egyesületnek begyűjtenie, 17 aranyérem vidéki egyesülethez került.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.