Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. Május 19. 09:50, szombat | Helyi

Sportágat és hangszert választhattak

Sportágat és hangszert választhattak

A IX. Dunaújvárosi Nagy Sportágválasztót és a VII. Dunaújvárosi Nagy Hangszerválasztót rendezték meg pénteken a Fabó Éva Sportuszodában, illetve a Vasvári Pál Általános Iskola udvarán – közel kétezer érdeklődő mellett.

Az események reggel kilenc órakor kezdődtek Cserna Gábor, Dunaújváros polgármesterének köszöntőjével. A politikus elmondta, örömmel tölti el, hogy a május milyen gazdag programot „hozott” a dunaújvárosiak számára. Kezdődött a majálissal, majd jött a bringatúra, most pedig itt van a sportág- és hangszerválasztó, és még hátravan a mára már országos hírűvé vált parázs-varázs. A sportág- és hangszerválasztással kapcsolatban kifejezte, remek a kezdeményezés, az évek során több ezer gyereket ismertettek meg a sporttal és a zenével, és köszöni a pedagógus kollégáknak a segítségét abban, hogy a rendezvény sikeres legyen.
Utána a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság rendőr alezredese, Németh Miklós hívta fel a figyelmet arra, hogy a sport és a zene egyaránt értékteremtő, és ez fontos a bűnmegelőzés szempontjából is.
Az eseményt Pető Zsolt, az Euroshow Kft. ügyvezetője nyitotta meg: - Mindenkit arra kérek, próbáljon ki minél több sportágat és hangszert. Mivel mindenkiben van valamihez tehetség, lehet, most talál rá arra, amihez kedve és érzéke is van. Sok sikert, szép napot kívánok mindenkinek.
A megnyitóról való távozóban Cserna Gábor honlapunkkal megosztotta néhány gondolatát: - Nagyon fontosnak tartja ezt az eseményt az önkormányzat, nem véletlenül támogatja kiemelten anyagilag is, és ezzel a főtámogatója az eseménynek.
Huszonhárom sportág mutatkozott be pénteken a gyerekeknek. Az olyan ismert és népszerű sportágak, mint a jégkorong, a kézilabda, a labdarúgás, kajak-kenu, torna, úszás mellett volt hastánc, zumba, akrobatikus rock and roll és a különböző küzdősportágak is képviselték magukat a „nagy választón”. És volt egy igazi különlegesség, a szánhúzó kutyák bemutatója.
A zenei „részleget” a Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola és a Wesley - Da Capo Alapfokú Művészeti Iskola képviselte.
Az idő és a hangulat remek volt, így teljesült Pető Zsolt kívánsága: „legyen mindenkinek szép napja”. Az volt.

Képünkön: Cserna Gábor (jobbról) és Pető Zsolt

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.