Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Március 06. 00:22, kedd | Helyi

Sportági kötöttség nélkül

Sportági kötöttség nélkül

Dunaújvárosban rendezték meg a RISKA Játékos Sportverseny Diákolimpia® Országos Döntőjét.

2018. március 3-án a Fejér megyei városban 144 alsós kisdiák versenyzett 18 fős

csapatokban a RISKA Játékos Sportverseny Diákolimpia® Országos Döntőjében. A
dunaújvárosi rendezvényen a legfiatalabbak, azaz az I-II. korcsoportba tartozók mérték összetudásukat mintegy 10 különféle sor- és váltóversenyszámban, hogy végül alegeredményesebb csapat megszerezze a „Magyarország diákolimpiai bajnoka” címet. Ahétvégi eseményt a Fejér Megyei Diáksport Egyesület szervezte a Magyar DiáksportSzövetség megbízásából.
A sport megszerettetésének számos lehetősége van. Fiatal korban leginkább a közösségi élmény és azöröm motiválja a kicsiket a sportolásra. Az alsó tagozatosok számára szervezett RISKA JátékosSportverseny Diákolimpia® egyik legnagyobb előnye, hogy sportági kötöttség nélkül számos kreatív sor-
és váltóversenyben próbálhatják ki küzdeni tudásukat, együttműködési készségüket, ügyességüket agyerekek. A mintegy 20 fajta feladatot – mint például talicskázást, labdavezetést, kúszást,szekrényugrást, kötélhúzást – tartalmazó játékgyűjteményből minden verseny során 10 kiválasztottversenyszámban mérik össze tudásukat a 9 lányból és 9 fiúból álló vegyes csapatok. A 2017/2018.
tanévben 250 csapat nevezett az országos bajnokságba, közülük került ki a 8 döntős. Az idei országosdöntőben részt vevők közül 6 csapat már tavaly is ott volt a fináléban.
A Dunaújvárosban megrendezett RISKA Játékos Sportverseny Diákolimpia® Országos Döntőn megjelent és beszédet mondott dr. Illés Boglárka, az EMMI ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes
államtitkára, az eskü szövegét pedig a dunaújvárosiak kedvence, a válogatott vízilabdázó GurisattiGréta mondta el. Az egész napos versengés végén a három legjobb csapat érmet kapott, továbbáminden részt vevő csapatot oklevéllel jutalmaztak.
A hétvégi versenynek otthont adó Dunaújváros 2010 óta viseli „A nemzet sportvárosa” kitüntető címet. A megyei jogú város vezetése kiemelt figyelmet fordít a sportegyesületek támogatása mellett azutánpótlás-nevelésre is. Dunaújváros polgármestere már többször hangsúlyozta: a sport a fiataloknevelésének egyik fontos része, hiszen kitartásra, egészségre és becsületre nevel. Ha a jövő generációiegészségesen nőnek fel, az az ország jövője szempontjából is kedvező. Dunaújvárosban éppen ezértkiemelt cél, hogy minden gyermek sportoljon, elköteleződjön a rendszeres testmozgás mellett.

A hétvégi RISKA Játékos Sportverseny Diákolimpia® Országos Döntő fantasztikus hangulatban telt, averseny legizgalmasabb pillanatairól készült képek megtekinthetők a Diákolimpia® közösségimédiaoldalán https://www.facebook.com/diakolimpia/). A szombati küzdelemben az alábbi iskolákszerezték meg a dobogós helyezéseket.

aranyérem Szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola, Szombathely
ezüstérem Bálint Márton Általános Iskola és Középiskola Tagintézménye, Törökbálintbronzérem Kőrösi Csoma Sándor - Péterfy Sándor Általános Iskola, Nagykanizsa

Címkék: diákolimpia, riska

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.