Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. December 01. 15:42, csütörtök | Helyi

Összefogott a rendőrség és a Volán a bűnüldözés ellen

Összefogott a rendőrség és a Volán a bűnüldözés ellen

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság az Alba Volán Zrt.-vel közös bűnmegelőzési akcióba kezdett az év végi ünnepekre készülve. A tapasztalat ugyanis az, hogy az adventi időszakban a bűnelkövetők a nagyáruházakban, üzletközpontokban, a belvárosokban, illetve a tömegközlekedési eszközökön kihasználva a karácsonyi bevásárlás miatti zsúfoltságot vagyon elleni bűncselekményeket követnek el. A karácsonyi bevásárlások alkalmával megszaporodnak a zseblopások, a gépkocsifeltörések.

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata által november 19-én megszervezett közbiztonsági fórum keretében felmerült ez a visszatérő probléma. Ott elhangzott, hogy a főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya ezen bűncselekmények megelőzésére rendszeresen állít össze felhívásokat, amiket különböző fórumokon keresztül megpróbálnak eljuttatni a lakossághoz. Az Alba Volán Zrt. vezérigazgatója akkor ajánlotta fel a főkapitányság jelenlévő vezetőinek, hogy a megyében közlekedő autóbuszaikon helyet biztosítanak arra, hogy ezen bűnmegelőzési felhívások ott kifüggesztésre kerüljenek. Így került sor arra, hogy a Bűnmegelőzési Osztály a felhívások szövegeivel A3-as méretű matricákat gyártatott összesen 150 példányban.

Ezen figyelemfelhívó plakátok átadására ma délután került sor a Székesfehérvári Volán Buszpályaudvaron. A főkapitányság részéről Vörös Ferenc rendőr ezredes, rendészeti igazgató adta át ezeket Tóth Istvánnak, az Alba Volán Zrt. vezérigazgatójának, majd a sajtó jelenlétében az egyik autóbuszra közösen fel is ragasztották az első prevenciós matricát.

Rendészeti igazgató elmondta, hogy ugyan az Alba Volán Zrt. és a főkapitányság közötti együttműködés nem új-keletű, de eddig inkább a baleset-megelőzés terén volt kapcsolódási pont közöttük. Megköszönte az autóbusz-társaság vezetőjének, hogy ezen bűnmegelőzési akcióhoz felületet biztosítottak a járataikon és örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy ezáltal a rendőrségi intelmek szélesebb körhöz is el tudnak jutni.

Tóth István vezérigazgató elmondta, hogy az utazóközönség értékeinek védelme érdekében nekik is fontos a figyelemfelhívás, és örülnek, hogy ezúttal is együttműködhettek a rendőrséggel. Tájékoztatást adott arról, hogy a most átvett bűnmegelőzési plakátok rövidesen valamennyi autóbuszon láthatóak lesznek, illetve a matricával azonos adattartalmú szórólapok kiosztásra kerülnek azoknak az utasoknak, akik náluk buszbérletet vásárolnak.

Címkék: rendőrségi hír

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.