Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Március 07. 11:16, szerda | Helyi

Startvonalon: Mezőfalva, Baracs, Kisapostag, Nagyvenyim

Startvonalon: Mezőfalva, Baracs, Kisapostag, Nagyvenyim

A hiányzó láncszem – mindmáig – a négy település csak félig elkészült csatornaberuházása. Amit orvosolni készül egy pályázatnyertes projekt. Aláírások, még az első kapavágás előtt.

Fél évtizede már, hogy elkészült négy mezőföldi település, Baracs, Kisapostag, Mezőfalva és Nagyvenyim közös szennyvíz-beruházásának első üteme. Ennek keretében megépült többek között a falvak közötti gerincvezeték és a Dunaújvároshoz kapcsolódó hálózat-rész, amelyen keresztül eljut a dunaújvárosi tisztítóműbe a térségben összegyűlő szennyvíz. De nem épült ki a teljes hálózat, a négy község lakóinak fele-kétharmada nélkülözni volt kénytelen a szennyvízelvezetés kényelmét és előnyeit. Bizonytalan ideig.
Márok Csaba, Mezőfalva polgármestere, aki élére állt a mindmáig csak remélt második ütem megszervezésének, ünnepi összejövetel keretében írta alá két nyertes pályázóval, nevezetesen a dunaújvárosi M8-DUNAHÍD Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetőjével, Rohonczi Sándorral és a budapesti székhelyű Perfektum Projekt Kft. ügyvezető igazgatójával, Czeglédi Gergővel (képünk) a közel 3 milliárd forint értékű projekt (a lakosság által rég várt második ütem) PR, illetőleg projektmenedzseri feladataira vonatkozó megbízási szerződést.
Az előzményekhez tartozik, hogy Mezőfalva nagyközség vállalta a gesztori teendőket a második, befejező ütem pályázatának sikerre vitele érdekében. Márok Csaba a másik három község polgármestere, Várai Róbert (Baracs), Schreiner Béla (Kisapostag), Szabóné Lőrincz Ilona (Nagyvenyim), jegyzők, és a két nyertes cég képviselőinek a jelenlétében mondott köszönetet mind a négy település képviselőtestületének azért, hogy mind a lakossággal, mind egymással együttműködve elkészítették a szükséges dokumentumokat. Kiemelte, hogy nagyon bonyolult folyamat, amin eddig sikerült túljutni. A tavaly aláírt támogatási szerződés 2 milliárd 333 millió forint nettó költségvetést hagyott jóvá, amelyből a támogatás összege 1 milliárd 854 millió forint. A közbeszerzésre előkészített anyagot jóváhagyta a négy érdekelt település tanácsa, elindult a közbeszerzési folyamat, és már csak a pályázat hivatalos közreműködő szervezetének, az Energiaközpont Nonprofit Kft.-nek kell jóváhagynia a kivitelezői dokumentációt. Mindez azt jelenti, hogy körülbelül 3 hónap múlva megtörténhet az első kapavágás, azaz megkezdődhet a kivitelezés.
(csgy)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.