Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. Május 25. 23:27, csütörtök | Sport
Forrás: Fekete Gy.

Száguldó hajók szerelmesei

Száguldó hajók szerelmesei

A dunaújvárosi motorcsónaksport képviselői évtizedek óta nemcsak a hazai, hanem a nemzetközi viadalokon is kiemelkedő eredményeket érnek el.

Városunk első világbajnoka Cserni Béla volt, s azóta a város versenyzői több világ- és Európa-bajnoki sikert értek el. Dunaújvárosi Vízi Sport Club azt szeretné, hogy a sikeres versenyzőnek legyenek, lehessenek követői.
Ennek érdekében rendszeresen megmérettetik magukat a nemzetközi szövetség által különösen hangsúlyos Formula Future kategória edzőtáboraiban Dunaújvárosban. Az összejöveteleken 6-tól 18 éves korig vehetnek részt azok, akik kedvet éreznek a motorcsónak-versenyzés iránt. Tábori Áron, a DVSC világ- és Európa-bajnok pilótája elmondja, hogy itt elsősorban nem egymás, hanem a stopper ellen versenyeznek,s egyszerre csak egy fiatal van a vízen. Ügyességi számokban összemérik az erejüket a cél, a tíz és tizenöt lóerős gumicsónakokkal.
Nyíri Andrea, a Magyar Motorcsónak Szövetség főtitkára elmondta, a Formula Future edzőtáborok során alkalmanként 10-15 olyan fiatal próbálta ki magát, akik akár a magyar válogatott tagjai is lehetnek.
- A fiatalok az augusztusi dunaújvárosi Formula Future világbajnokságra készülnek. A vébén minden kategóriában két-két versenyző indulhat a nemzetek színeiben, tehát tizenkét hazai fiatal kerül a válogatottba. A jelek szerint több dunaújvárosinak is jó esélye lehet arra, hogy bekerüljön a magyar csapatba. Több tehetséget láthattunk, akiknek később helyük lehet a Dunaújvárosi Vízi Sport Club szakosztályában. Csak érdekességként, köztük van a dunaújvárosi motorcsónaksport egyik legeredményesebb versenyzőjének, Mihaldinecz Rudolfnak a hétéves fia, Márkó is.
A DVSC-nek jelenleg négy felnőtt versenyzője van, Bodor Péter ((F-250), Lengyel László (Endurance Pneumatics Class 2), Tábori Áron (F-4) és Török Zoltán (F-125). De ne feledkezzünk el a város első világbajnokáról, Cserni Béláról sem, aki a saját klubjában versenyez az idén is F-2- ben.
- Sajnos a sportág egész Magyarországon anyagi gondokkal küzd, – magyarázza Tábori Áron- ezért egyre kevesebb a sportoló. Mi is több éves technikával próbáljuk a riválisainkkal felvenni a versenyt, toldozzuk-foltozzuk a hajókat, a motorokat, ennek ellenére még mindig az világ elitbe tartozunk. Az idén is rajthoz állunk világ- és Európa-bajnoki futamokon, júniusban kezdődik meg számunkra az idény.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.