Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2011. Január 31. 19:11, hétfő | Helyi

Szeánsz teával

Szeánsz teával

Az Írisz versszínpad január 27-i irodalmi teadélutánjára készülve hamar összegyűltek a Január címet viselő költemények Radnóti Miklós, Tóth Árpád, Nemes Nagy Ágnes, Gazdag Erzsi, Bella István, Fecske Csaba, Barna József tollából.

Nem csupán az azonos című versek mennyisége volt magas, de a nézők száma is rekordot döntött, olyannyira, hogy a késve érkezőknek már nem maradt hely a nyugodt teakortyolgatáshoz. No, de azért a műélvezet számukra is megadatott, hiszen behunyva a szemüket láthatták Weöres Sándornak hála a téli fákat, elképzelhették, milyen a hópihe álma (S. Farkas Zsuzsa), s miként lehetséges az, hogy visszafelé hull a hó (Kiss Ottó). Kinyitva a pillákat, az előadókkal együtt élték át, milyen a tél falun (Gazdag Erzsi), miként síel Lilla, egy igazi hó-angyal (Kiss Mirella).

S a műfajokban tobzódva, hallhattak Szerenádot Kosztolányitól, Téli szonettet Varró Dánieltől. S ha már a teljes szövegre nem is, de a ritmusra még mindannyian emlékezünk Petőfi A puszta télen és Falu végén kurta kocsma versszakait hallva. Valamit csak megtanítottak nekünk egykori irodalom tanáraink – Pásztor Bertalan, Kiss Kálmán és a többiek -, hogy estéről estére velük együtt élvezzük a poétikát egy asztaltársaságban, Dunaújvárosban. Megmelegedtünk – ebben segítségünkre voltak a már említetteken kívül: József Attila, Gábor Andor, Zelk Zoltán, Farkas Árpád, Varga Nóra, Rákos Sándor, Fekete Vince, Erdős Olga, Zilahi M. László, Rónay György, Lackfi János valamint Romhányi József.

Szente Tünde

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.