Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Szeptember 07. 19:57, vasárnap | Helyi

Szép hajrásiker idegenben

Szép hajrásiker idegenben

Megszerezte első győzelmét az NB I-es bajnokságban együttesünk.

Második bajnoki mérkőzését játszotta vasárnap este hat órától együttesünk, mely a szezont váci győzelemmel kezdő Mosonmagyaróvár otthonába látogatott. Igen nehéz hatvan perc várt tehát a mieinkre, s mint azt Mátéfi Eszter vezetőedző elmondta az összecsapás előtt, csak úgy lehet esély a győzelemre, ha sikerül csökkentenie együttesének azon hibák számát, melyeket a Siófok elleni hazai találkozón elkövettek a játékosok.

Biztos előnyben

A Kohászból továbbra is hiányzott Mekler-Rádl Tímea, valamint Gera Szimonetta is, de a Siófok ellen szintén megsérült Bulath Anita szerencsére ott volt a mieink kezdőcsapatában. Mely korán hátrányba került a találkozón, de Takács Dusmáta, valamint Bulath találataival sikerült az 5. perc végére sikerült fordítani (1-2). A folytatásban nagy csata dúlt a pályán, s bár többször is a mieinknél volt az előny, a hazaiak két alkalommal is egalizálni tudtak (5-5). A játékrész derekához közeledve viszont összekapta védekezését csapatunk, mely Azari kettő, valamint Bulath és Vincze góljaival 9-5-re meglépett ellenfelétől, így Róth Kálmánnak időt kellett kérnie, hogy rendezze a sorokat.
A játékrész második felében Azari kiállítása után sikerült megfeleznie a különbséget a házigazdáknak, míg a mieink két tiszta helyzetet is kihagytak az ellenfél kapuja előtt, s mikor a 21. percben megszerezte tízedik találatát is a Mosonmagyaróvár, már Mátéfi Eszter hívta magához tanítványait (10-11). A házigazdák természetesen alaposan felpörögtek, ráadásul Tóth találatával egalizáltak is, de együttesünk sem esett kétségbe, s Ferling kiállítása alatt három alkalommal is bevette a hazai kaput, s ismét meglépett vetélytárságtól (12-15). Az utolsó két percben ráadásul nem követte el a Siófok elleni meccsen elkövetett hibáit a Kohász, s előnyét még növelni is tudta, így 12-16-os állással vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második félidő elején viszont alaposan beragadt együttesünk, s bár 13-17-nél még továbbra is négy fával álltak jobban Ferlingék, a folytatásban két kimaradt dunaújvárosi büntető, s több elhibázott ziccert követően ismét minimálisra csökkentette hátrányát Róth Kálmán lelkesen küzdő együttese (16-17). A Kohász közel tízperces gólszünetét Vincze Melinda törte meg a lehető legjobbkor, de Szemerey továbbra is több tiszta helyzetben tudott hárítani, így egyáltalán nem nyugodhattunk meg, mert a hazaiak továbbra is ott loholtak szorosan a mieink nyomában.
A mérkőzés hajrájához közeledve sem kímélték egymást a csapatok, s a rendkívül kemény küzdelemben a kapusok bizonyultak a legjobbnak, s érezte is Mátéfi Eszter, hogy össze kell szedni tanítványait, így az 52. percben ismét időt kért (19-20). A dunaújvárosi támadásokba azonban továbbra is sok hiba csúszott, ráadásul Szemerey eszén sem tudott túljárni együttesünk, így az 54. percben egalizálni tudott a házigazda (20-20). Szerencsére Kamper a legjobbkor villant meg ezt követően, majd Bulath is betalált, de a hazaiak sem adták fel még, s ötven másodperccel a meccs vége előtt feljöttek ismét egy gólra (21-22). Az utolsó percben viszont nagyon taktikusan játszott a Kohász, mely végig ott tudta tartani ellenfele kapuja előtt a labdát, s végül 21-21-re megnyerte a rendkívül kemény és kiélezett csatát, amivel megszerezte első sikerét az idei bajnokságban.

Mosonmagyaróvári KCSE – DKKA
21-22 (12-16)

Címkék: DKKA, kézilabda

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.