Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2011. Szeptember 18. 11:00, vasárnap | Helyi

Őszi első rendes közgyűlés most csütörtökön

Őszi első rendes közgyűlés most csütörtökön


Cserna Gábor polgármester 2011. szeptember 22-én 9 órára összehívta Dunaújváros közgyűlését. Az őszi első rendes közgyűlés feladata 48 napirendi pont megtárgyalása és a velük kapcsolatos döntések meghozatala lesz.

Mivel munkaterv szerinti rendes közgyűlésre kerül sor, a napirendi pontok sora az előző, nem rendkívüli közgyűlés óta eltelt időszak fontosabb eseményeinek áttekintésével és a polgármester tájékoztatójával kezdődik.
A nyílt ülésrész 47 napirendi pontja közül nagyobb közérdeklődésre tarthat számot az a helyi rendeletmódosítás, amely a szociális és gyermekjóléti intézmények térítési díjait módosítja, várhatóan októbertől. Beszámol a testületnek tavalyi tevékenységéről a háziorvosi szolgálat, jóváhagy a testület néhány, a tanévkezdéssel összefüggő módosításról (pl. újabb esrő osztály, illetve napközis csoport indításáról), módosítanak néhány alapító okiratot.
Tárgyal a közgyűlés az önkormányzati többségi tulajdonú cégek (Kistérségi Turisztikai NKft., Innopark NKft., Irodaház Kft., DV N Zrt., Média Duna Invest Kft. és a DVG Zrt.) ez évi üzleti tervéről és dönt elfogadásukról. Téma lesz a Kistérségi Turisztikai Nkft. Kamarai üzletrészének megvásárlása, a kamarai épület bérleti díja, a DVG Zrt.-nek nyújtott 10 millió forint elszámolása, az élményfürdő üzemeltetőjével kapcsolatos elszámolás, a Dunanett Kft. és a Vertikál Zrt. közötti elszámolás, a DVCSH Kft.-nek fizetendő idei első félévi csapadékvíz elvezetési díj ügye
Több városrendezéssel kapcsolatos üggyel is foglalkozik a közgyűlés. Véleményezi – szomszédsági jogon – Rácalmás és Szalkszentmárton új rendezési tervét. Az érdekelt kérelmére elindítja a Majakovszkij út Kenyérgyár utca közötti terület rendezési tervének módosítását, hogy a Duna-fitt épületkomplexumnál további fejlesztések lehetővé váljanak. Ugyancsak kérelemre módosulhat a Lokomotív utcai ipari területen a rendezési terv. Dönt arról is a közgyűlés, hogy Sulák Antal kérelmére értékesít-e mintegy egy hektárnyi területet a Tűzálló út melletti – meglehetősen foghíjas – kiserdőből. A kérelmező cége (Aulaeum Kft.) csökkent munkaképességű emberek számára kíván ott telephelyet létesíteni. Közgyűlési jóváhagyásra vár a rácalmási székhelyű Nimród Motor Kft. pályázata az Innopark területén 1300 négyzetméteres telekmegvásárlására. Kedvező döntés esetén a cég 300 négyzetméter alapterületű csarnokot épít, vállalkozik arra, hogy a Hankook Tire-nek is végez munkát és négy munkahelyet hoz létre. Egy másik (Innoparki) ingatlanrendezés is közgyűlési téma lesz.
A Közbeszerzési Tanácsadó Testület döntött a Szent Pantaleon Kórház - pályázatnyertes - új központi műtőjének és diagnosztikai blokkjának tervezőjéről. A kiviteli terveket elkészítő cég megbízását a közgyűlésnek kell jóváhagynia.
Húsba vágó téma az idei városi költségvetés kiadásokat csökkentő vizsgálata és a vele kapcsolatos döntések meghozatala. A jóváhagyandó határozati javaslat többek között kimondja, hogy új kötelezettség-vállalást az önkormányzat csak közgyűlési határozattal alapozhat meg, új szerződés csak Benkovics Kornélia gazdasági igazgató és Szepesi Attila alpolgármester aláírásával lesz érvényes. Az önkormányzat hatáskörébe tartozó engedélyezések (például vonalas vezetékek engedélyezésekor a kártalanítás; közterületek eltérő használatára vonatkozó hozzájárulás; közterület bontására vonatkozó hozzájárulás; behajtási engedély) csak a meghatározott díj befizetésének igazolásával együtt lesz érvényes. E határozati javaslat egy további pontja a költségvetés céltartalék sorának 100 millió forintos csökkentését irányozza elő.
Végül zárt ülésen dönt a közgyűlés egy DVG Zrt. igazgatósági tag visszahívásáról és új tag megválasztásáról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.