Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Augusztus 11. 15:59, péntek | Belföld
Forrás: mti.hu

Sziget - A Liza, a rókatündért szerették eddig legjobban a fesztiválozók

Sziget - A Liza, a rókatündért szerették eddig legjobban a fesztiválozók

A Liza, a rókatündér tetszett eddig legjobban a Sziget fesztivál közönségének azon filmek közül, amelyeket a Magyar Nemzeti Filmalap és a Sziget közös mozisátrában láthatnak a fesztiválozók -

- bár olyan filmek, mint a Kincsem vagy a Testről és lélekről még hátravannak.

A helyszínen dolgozó önkéntesek az MTI tudósítójának elmondták, hogy eddig egyértelműen a Liza, a rókatündér volt a közönség kedvence. Általában ki-be járkálnak a nézők a filmek alatt, egy ember átlagosan 10-30 percet tölt bent, de Ujj Mészáros Károly filmjét a betérő közönség szinte minden tagja végignézte, és a kiszűrődő zajokból ítélve "meglehetősen jól mulattak" rajta.
Hozzátették, hogy közönség nagy része jellemzően külföldi, de mivel a filmeket angol felirattal vetítik, az ő számukra is maximálisan élvezhetők a magyar alkotások. A külföldi nézők a tapasztalatok szerint szeretik a magyar filmeket, humorosnak és különleges hangulatúnak tartják őket.
A nézők egy szavazóládába bedobhatják a nekik legjobban tetsző film címét is, így a Sziget végére kiderül, melyik film volt az abszolút kedvenc.
A légkondicionált mozisátrat harmadik alkalommal állították fel a fesztiválon, ahol minden nap több időpontban a legnagyobb magyar mozisikereket, nemzetközi filmfesztiválok hazai kedvenceit vetítik.
Látható lesz még többek között a Berlinalén Arany Medve-díjas Testről és lélekről című film, a Kincsem, az 1945 című történelmi dráma és a Brazilok című vígjáték is, valamint olyan klasszikus magyar alkotások, mint a felújított és digitalizált Körhinta, a Moszkva tér vagy a Macskafogó.
A közönségnek a hűs sátor mellett pattogatott kukoricával is kedveskednek a szervezők.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.