Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2011. November 16. 10:12, szerda | Helyi
Forrás: Dunaújvárosi Főiskola Kommunikációs szak

Szociális Munka Napja - Remek hangulat meghatottság, nem mindennapi emberek szereplése

Szociális Munka Napja  - Remek hangulat meghatottság, nem mindennapi emberek szereplése

Ez a nap kiemelkedett a többi közül, mivel a helyszínre érkezők mindegyike egy rövid időre felszabadult és gondtalan lehetett.

felszabadult és gondtalan lehetett.

A szociális intézmények lakói és dolgozói készültek műsorral: az Egyesített Szociális Intézmény és Árpád-házi Szent Erzsébet Idősek Otthonai, az Útkeresés Segítő Szolgálat, a Bölcsődék Igazgatósága, a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány és a Jószolgálati Otthon Közalapítvány intézményeiből. Színházunk nagytermében rég nem látott teltház volt.

Többek között megcsodálhattunk zenés előadásokat, musical részletet, versszavalást és szebbnél szebb táncokat.
A színpadra elsőként lépők egy tökös színjátékot mutattak be Tök jó világ címmel. A darab különlegessége abban rejlett, hogy fényjátéknak tervezték meg. közönség tetszését hamar elnyerte a Markóthné Teket Éva által megálmodott mese.

A bölcsödék igazgatósága tánccal és egy szép kis történettel kedveskedtek a jelenlévőknek.

A Hajléktalan Centrum Csupa Szív Színtársulata egy verssel készült a hatalmas közönségnek. Az előadás nagyon megható volt, egyszerű mégis kifejező díszlettel.
A házi segítségnyújtóktól egy remek zenés darabot láthattunk, nem kevés humorral megfűszerezve. Itt a hangulat mondhatni a tetőfokára hágott. A nézők és a kollégák szinte tomboltak a sorok között.
A házi segítségnyújtók Asszonykórusa
A következő előadás másabb világot idézett fel bennünk. A Jószolgálati otthon dolgozói hatalmas munkát tudhatnak maguk mögött. A Valahol Európában című musicalből adtak elő részleteket szellemileg illetve testileg sérült gondozottaikkal. A meghatottság hatalmas méreteket öltött az ugyancsak nagy teremben. Ez a darab nem csak a hozzátartozók szemébe csalt könnyeket.

Több fellépéssel készültek az Egyesített Szociális Intézmény és Árpád-házi Szent Erzsébet Idősek Otthona dolgozói. Egy kis csoport Tőlük egy együttest hozott létre Alzheimer Band névvel. Földesiné Szilárdi Edit az intézmény egyik részlegvezető főnővére fantasztikus hangjával kápráztatta el a helyszínre ékezőket. Az ismert számok között saját dalokat is bemutatott.
Alzheimer Band


Majd a tenger friss illatát idézték a mentálhigiénések, egy feledhetetlen matróztánccal. A koreográfia és a jelmezek nagyon ötletesek voltak. A második táncuk egy kis házimunkára ösztönözte a nézőket. Igen, az elmaradhatatlan takarítós tánccal dobták fel a hangulatot a kreatív dolgozók.
Az előkészületekről Szilvási Katalint, a mentálhigiénés osztályvezetőt kérdeztem, aki mindössze július óta dolgozik ezen a területen, bár a táncot látva egy jól összeszokott csapat látványa tárult elénk.


„A műsorainkra egy hónap alatt készültünk fel. A táncokat Sánta Nóra munkatársunk tanította be. Ez a fellépés szinte már hagyomány, amit tovább szeretnénk folytatni. Ez egy olyan nap ahol a szociális szférában dolgozók egymás szórakoztatására készítenek produkciókat, feledtetve a mindennapok nehézségeit. Színvonalas műsornak vélem és a későbbiekben is aktívan részt szeretnék venni mind az előadásokban, mind a szervezésben.” - árulta el a mentálhigiénés osztályvezető.
Mind az egyéni, mind a csoportos fellépők fergeteges produkcióval lepték meg a Szociális Munka Napja iránt érdeklődőket.

A Jószolgálati Otthon Közalapítvány női dolgozói egy utánozhatatlan kalinka tánccal hozták el nekünk Oroszországot záróműsorukkal.
Az előadássorozat végén átadták a Szociális Munka Napja Díjazottja elismerést, mely minden szakterületen egy kiválasztott dolgozót illet meg. A kiválasztás szavazással történt: a szakterület ellátottjai és dolgozói szavazhattak az általuk legjobban dolgozó kollégájukra, a legkedvesebb dolgozóra. Elismerésben részesült Balogh Hajnalka, a mozgó nővérszolgálat vezetője, Várnai György, az Útkeresés Segítő Szolgálat családsegítője, Ruppertné Koczka Erika, a Jószolgálati Otthon személyi segítője és Káveczki Istvánné, bölcsödei gondozója. Munkájuk iránti elkötelezettségük, kiemelkedő teljesítésük által nyerhették el ezt a kitüntetett címet.


Schneider Brigitta

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.