Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2011. Május 20. 10:21, péntek | Helyi
Forrás: Németh Tünde

Szombaton országos szemétszedési akció

Szombaton országos szemétszedési akció

„TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért!” címmel országos akció indul szombaton. A TeSzedd városi akciójának fővédnöke Dr. Dorkota Lajos országgyűlési képviselő. A hivatalos dunaújvárosi helyszín a Béke I. városrészben a

Tisztelt Városlakók!

Az Önkéntesség Európai Éve alkalmából a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, a Vidékfejlesztési Minisztérium és az Önkéntes Központ Alapítvány nagyszabású hulladékgyűjtési akciót szervez „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért!” címmel, melyhez Dunaújváros MJV Önkormányzata is csatlakozott. A TeSzedd városi akciójának fővédnöke Dr. Dorkota Lajos országgyűlési képviselő, a helyi védnöke pedig Sztankovics László.

A cél, hogy egyetlen nap leforgása alatt a lehető legtöbb hulladéktól megtisztítsuk hazánkat, illetve szűkebb lakókörnyezetünket, városunkat.

A hivatalos dunaújvárosi helyszín a Béke I. városrészben a Lajos Király körút belső játszótere lesz, innen indul az akció. A hulladékgyűjtés tárgyi feltételeit (zsákok, kesztyűk) a szervezők biztosítják minden lelkes tenni vágyónak. A találkozás ideje, a megadott helyszínen, május 21., szombat reggel 08:30 órakor.

Természetesen Dunaújváros egész területén él az akció, a központi helyszín mellett, a közvetlen lakókörnyezetükért tenni akarókat is várjuk a programba!

Ahhoz, hogy Magyarország ismét erős és versenyképes állam legyen minden magyar embernek – saját erejéhez mérten – kell tennie a közösség jövőjéért. Környezetünk értékeinek megőrzése közös felelősségünk, a jelen és jövő nemzedékek életfeltételének záloga.

Minden rendet szerető és ezért tenni is kívánó érdeklődőt várunk!

Tegyünk együtt azért, hogy környezetünk tisztább legyen!

Kérjük a kedves részt venni szándékozókat, hogy szíveskedjenek regisztrálni a www.teszedd.hu honlapon és részvételi szándékukat jelezzék Petrovickijné Dr. Angerer Ildikó kornyved@pmh.dunanet.hu e-mail címen.

Tisztelettel:

Cserna Gábor

Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármestere

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.