Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2011. Január 05. 09:53, szerda | Helyi

Táborállás: Feltétel a beleegyező nyilatkozat!

Táborállás: Feltétel a beleegyező nyilatkozat!

A táborállási magaspart stabilizálásának esélye a napokon belül (az önkormányzat által) benyújtandó pályázat. Ám annak egyik, nem mellékes feltétele az összes érintett ingatlan-tulajdonos beleegyező nyilatkozata. Evégett tartottak eg


Sajtóközlemény

A tegnapi napon, azaz 2011. január 04-én, Dunaújváros Önkormányzatának hivatali stábja a délutáni órákban találkozott a Táborálláson kialakult veszélyhelyzetben érintett azon ingatlantulajdonosokkal, akik ezidáig nem írták alá, a partfal rehabilitációjához szükséges pályázat beleegyező nyilatkozatát.

A lakókkal történő egyeztetés során, tisztán körvonalazódik az ingatlantulajdonosok különféle érdekeinek szegmense, és a megbeszélés során mindkét fél, ezen érdekek mentén a kompromisszumos megoldásra törekedett.

Ennek tükrében a polgármesteri hivatal dolgozói a pályázat benyújtásának határideje előtti utolsó napokat is kihasználva azon dolgoznak, hogy az aláírásra váró beleegyező nyilatkozatot a meghallgatott indokok mentén pontosítsák, ezt személyesen is egyeztessék az érintett lakókkal, s a továbbiakban is felmerülő problémákra, kérdésekre megoldást találjanak.

Dunaújváros Önkormányzata jelenleg nem gondolkozik az ingatlanok kisajátításában, illetve többször is hangsúlyoztuk a pályázat adta finanszírozási lehetőségek fontosságát.

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata elhatárolódik minden nyomtatott, és elektronikus sajtóban megjelent, negatív hangulatot keltő, és félrevezető tartalmú sajtóterméktől. Az Önkormányzat dolgozóinak, és valamennyi Táborálláson élő, és érintett ingatlantulajdonos közös érdeke, hogy mihamarabb kompromisszumos megoldásra jussanak.

Ennek fényében kérünk minden olyan sajtóorgánumot, mely a kialakult helyzetről tudósít, törekedjen az objektív tájékoztatásra, és kerülje a feszültségkeltő tartalmak megjelentetését.

Németh Tünde

sajtószóvivő

DMJV PH

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.