Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2011. Augusztus 22. 09:57, hétfő | Helyi
Forrás: www.infomezofold.hu

Átadták a rácalmási városházát

Átadták a rácalmási városházát

A rácalmásiak igencsak tudnak ünnepelni - jutott eszembe, ahogy a ceremónia részletes és komplett lebonyolítását figyeltem.

Már a bekötő útnál, útzár, nehogy illetéktelen arra kanyarodjon, amerre nem lehet. Színpad, székek, hangosítás, dekoráció, vendégek és közönség... hogy a kis snájdig fehér kesztyűkről ne is beszéljünk.

Minden avatás után azon gondolkozom, hogy miért is kell kesztyűt húzni a szalagvágáshoz... Hogy ne legyen koszos a szalag? Fogalmam sincs, de olyan mókás. Ez persze, csak egy aprócska részletkérdés, mint ahogy az is, hogy Szücs Judith, mitől tartja olyan jól magát, hogy a Gjon papát ne is említsük. Egyébként mindig meglepődöm, hogy még milyen jól mozognak a színpadon, meg azon is, hogy kiknek jut eszükbe olyan előadókat előhalászni, akire bizonyos korosztály kivételével már senki nem kíváncsi.

Semmi pánik az ünnepség másnapjára meghívták az Eddát is.

De vannak érdekes dolgok szerte a világban.

Ünnepség, beszédek. L.Simon László, országgyűlési képviselő, csak úgy fejből, hosszan. Egyébként nem volt rossz beszéd, vitathatatlanul nem hátrány, ha egy politikus tud beszélni. Nekem az a rész ütötte meg a fülem, hogy dolgozni kell, mert tudomásul kell vennünk, hogy munka és erőfeszítés nélkül nem lehet eredményeket elérni.

A Hankook vezérigazgatója is köszöntőt mondott. Édes a tolmács kislány, aki azt hiszi, hogy tud magyarul, ettől nagyon mókás az egész. Szerintem direkt csinálják, mert így olyan, mint egy kvízjáték, mindenki odafigyel, hátha rájön, hogy mit is akarnak mondani.

Valami olyasmi volt, hogy az idő is szép, meg a jövő is. És főképp az együttműködést hangsúlyozta. Értette mindenki a lényeget. Aztán jöttek a házavató ajándékok.. Nagyobb LCD tévé a Hankooktól, s egy érdekes kép a szerb kisebbségtől.

A kakas, ami őrzi a tököket című képet mindenképpen meg fogom nézni, hogy hová teszik, ha bebútorozzák az épületet. Nem kis feladat lesz helyet találni neki.

Az épület teljesen rendben van. A bútorok még majd lesznek, addig kiállítások vannak helyi érdekeltségűek, de ez egy jó ötlet, és mindenkinek tetszett.

 

Aztán sör, kürtös kalács, zene , Judith meg a Gjon, s végetért az ünnep első napja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.