Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2010. November 23. 10:36, kedd | Helyi

Talált pénzért dulakodott, rablással gyanúsítják

Talált pénzért dulakodott, rablással gyanúsítják

Rablás elkövetésével gyanúsítják a dunaújvárosi nyomozók azt az 58 éves rácalmási férfit, akit tegnap délelőtt állítottak elő a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra, miután Rácalmáson egy földön talált pénzköteggel elszaladt, m

Az eset Rácalmáson, a posta előtt történt. Egy 47 éves asszony volt az, aki a postára igyekezett 157.000 Ft-jával csekkeket befizetni. A hivatal előtti úttesten való áthaladása során azonban megcsörrent a mobiltelefonja, amit kivett a zsebéből, melynek során az ugyanabban lévő pénzköteg kiesett a földre. Ezt azonban a hölgy nem észlelte, még annak ellenére sem, hogy a közelben lévő munkások kiabáltak neki, hogy valami kiesett a mellénye zsebéből.

A pénzköteg hiányát már csak a posta bejáratánál észlelte. Ekkor fordult vissza a pénzt keresve. A munkások, illetve egy közeli bolt tulajdonosa mondta neki, hogy pénzével egy sötét ruhás, vékony férfi futott el, aki előtte az úttest mellett lévő buszmegállóban várakozott, illetve autókat próbált meg leinteni, és amikor észrevette a pénzt az úton, felvette, majd elszaladt.

A sértett azonnal gépkocsijába szállt, majd a menekülőt keresve a környező utcákat kezdte pásztázni. Az egyikben fel is tűnt neki egy férfi, aki pénzt szorongatott a kezében. A nő kiszállt az autóból, és kérte a férfitől a pénzt, de az megpróbált elfutni. A hölgy azonban megfogta ruháját, és megpróbálta visszatartani. Ekkor azonban dulakodás alakult ki a két személy között, melyre egy közelben lakó hölgy figyelt fel, majd hozzájuk lépett. A sértett ekkor vette elő telefonját, és értesítette a történtekről a rendőröket, mire a férfi visszaadta a nála lévő pénzköteget, majd ismét futni kezdett. Végül pár méter megtétele után egy másik férfi segítségével tudta elfogni a sértett. A rendőrök ekkor értek a helyszínre.

Mint kiderült, a pénzkötegből egy 20.000 Ft-os bankjegy hiányzott, ami még a férfi ruházatából sem került elő. Valószínűleg a menekülése során eshetett ki a kezéből.

Az 58 éves rácalmási férfi ellen rablás elkövetése miatt indult büntetőeljárás a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.