Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2010. Augusztus 27. 11:23, péntek | Helyi

Taroltak is nem is a besurranók

Taroltak is nem is a besurranók

Besurranó tolvajok jártak tegnap a Vasmű utca egyik nyolcadik emeleti lakásába. A hazatérő tulajdonos a folyosón futott össze a betörővel. Mezőfalván is trükkös lakásvásárlók próbálkoztak egy idős asszonynál. Rácalmáson viszont ta

Tegnap késő délelőtt egy Vasmű úti lakó kért segítséget a rendőrségtől. Nyolcadik emeleti lakásából épp akkor lépett ki a folyosóra egy ismeretlen, amikor a sértett lányával hazaért. Szembetalálkozott vele. A fiatal férfi, piros felsőrészben, vállán átdobva keresztben fekete övtáskával, fején sötét baseball sapkával sötétkék szabadidő nadrágban, fehér edzőcipőben futott el mellettük le a lépcsőn. A lakásban kutatási nyomok voltak, de nem hiányzott semmi. Az elkövető a személyleírás szerint borostás arcú, átlagos testalkatú, kb.175 cm magas, nagy barna szemű, dús szemöldökű, sötét arcbőrű, kb. 25-26 éves lehetett.

 

A Marx Károly téren egy parkoló Lada csomagtartóját nyitották ki ismeretlenek, szerszámokat, cd-s rádiót vittek el. A lopási kár eléri a százezer forintot.

 

Mezőfalván több ismeretlen férfi kéredzkedett be egy helybéli asszonyhoz, azzal a mesével, hogy lakást szeretnének venni. Az ismeretlenek a házban lakó 79 éves asszonyt, a szomszédos telekrész megnézése ürügyén elcsalták a ház nyitott bejáratától a telek hátsó részébe. Mikor visszaindult az ajtajához, észrevehetően próbálták az ismeretlenek szóval tartani, ez gyanússá vált számára. Mire visszaérkezett, arra lett figyelmes, hogy az egyik férfi bent áll az ajtónál. Megkérdezte, hogy mit csinál, ekkor az ismeretlenek, akik a sértett elmondása szerint legalább hatan voltak, sietősen eltávoztak egy sötétített üvegű autóval. Ez után vette észre, hogy a lakás két szobájában kutattak. Kinyitogatták a szekrényeit, azonban feltehetően azért mert megzavarták őket nem vittek el semmit. A rendelkezésre álló adatok alapján keresik a csalókat.

 

Mára virradóra Rácalmáson egy családi házhoz tartozó garázsba mentek be ismeretlenek. Feltehetően éjjel egy és negyed kettő között a garázsból a lakásba jutottak, ahonnan eltulajdonítottak két tévét, két laptopot, műszaki cikkeket és nemesfém tárgyakat. E mellett elvitték a garázsban parkoló két autó indítókulcsát, amivel a két autót is eltulajdonították. Az ezüst színű KWX-572 frsz-ú Citroen C-Crosser, valamint a fekete színű JLX-737 frsz-ú Opel Astra, valamint a többi eltulajdonított tárgy összértéke eléri a tizenhárom millió forintot.

 

(képünk illusztráció)

 

(lz)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.