Városlista
2019. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Március 14. 11:00, csütörtök | Helyi

Több új parkoló (39) az egykori zöld rendelőnél

Több új parkoló (39) az egykori zöld rendelőnél

Újabb közterület helyreállítások, fejlesztések, közteründelőnélöleti padok, a DUDIK, a Rockmaraton és a 20. „Virágos Dunaújvárosért” verseny támogatása, közművelődési és sport-támogatási pályázatok

Példátlanul sok, 78 napirendre vett előterjesztést véleményezett a Gazdasági és Területfejlesztési Bizottság szerdán (2019.03.13.) A napirendi pontok mintegy felében (például járdatakarító, erdőfenntartó gép beszerzése) elegendő polgármesteri egyetértés mellett a bizottsági döntés. Ebbe a körbe tartozik a „Virégos Dunaújvárosért 2019”, amelyik immár a 20. verseny a nevezett témakörben, de ugyanide tartoznak a korábbi önkormányzati támogatások benyújtott elszámolásai. Az érdekesebb és a március 21-i közgyűlés jóváhagyását igénylő téma lesz az idei DUDIK, majd a Rockmaraton fesztivál támogatása. Előbbire 4 millió az utóbbira 7 millió forintot szavazott meg a bizottság, de a közgyűlés ezeken még módosíthat.

Az önkormányzati Közművelődési, valamint a sportszervezetek ez évi pályázati támogatása és ezeken belül az alapítványi szervezetekről szóló közgyűlési döntés sokak érdeklődésére tarthat számot. E témakörhöz kapcsolódik, hogy a sportlétesítmények számára víztakarékos eszközöket szereznek be. A számítások szerint a ráköltött pénz 9 – 12 hónap alatt megtérül és a ráfordítás környezetvédő hatása sem mellékes.

Tízet meghaladó számú napirendi pont foglalkozott és kapott bizottsági támogatást a városi közterületek állapotár javító és komfortosabbá tevő javaslatokkal, amelyek előadója Markóth Béla városüzemeltetési és beruházási osztályvezető volt. Ebbe a körbe tartozik a szelektív hulladékgyűjtők térfigyelő kamerákkal való „védelme”; az iskolák és óvodák körüli járdák, továbbá egyéb járdák, lépcsők felújítása, néhol csapadékvíz elvezetéssel is kiegészítve; újabb közterületi padok rendelése és elhelyezése, egyes parkolók esetében közvilágítás megtervezése, a Lajos Király kürút 9 – 11 előtti parkoló bővítése, valamint vitával kibővítve a volt „zöld rendelő” térségében a parkolási lehetőségek bővítése. Markóth Béla megjegyezte, hogy a korábbi állapothoz képest a már engedélyezett új parkolók kialakítása 39-cel több helyet fog biztosítani gépkocsik leállásához, jórészt a Szórád Márton út nyugati oldalán.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Április 18. 22:18, csütörtök | Helyi

Közgyűlés, díjak átadása, a város bora, döntéssorozat

2019. Április 14. 21:33, vasárnap | Helyi

Városfejlesztési, -rendezési döntések a csütörtöki közgyűlésen

Településszerkezeti módosítások, újabb felújítások, óvodatej program, birkózó fellegvár, módosul az uszoda-felújítás, beszámolók + zárt ülés a 2019. április 18-i közgyűlésen.

2019. Április 14. 21:21, vasárnap | Helyi

Atyák, lelkészek, akik magánemberek is (2. rész)

A papi, lelkészi hivatás egy kicsit misztikus a világi emberek között. Sorozatunkban a dunaújvárosi egyházak vezetőinek a mindennapjaiba szerettünk volna betekinteni.

2019. Április 12. 17:08, péntek | Helyi

Jótékonysági pedagóguskoncert - a gyermekosztályért

2019-ben már sorozatban 24. alkalommal rendezik meg a jótékonysági pedagóguskoncertet, április 15-én, hétfőn 17 órától az Evangélikus Templomban.