Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2011. Május 20. 12:17, péntek | Helyi

Tegyünk félre minden pártkötődést!

Tegyünk félre minden pártkötődést!

A címben kiemelt mondatot Szepesi Attila gazdasági és stratégiai alpolgármester mondta a 2011. május 19-i rendkívüli közgyűlésen, arra kérve a teremben helyet foglaló képviselőket, hogy két hónapig csak a város dolgaival foglalkozzon min

Tegyünk félre minden pártkötődést!

A május 19-i rendkívüli közgyűlés nyílt ülésrésze 12 napirendi pontot tárgyalt meg, közöttük azt, amely a Bank kérésére jelzálog-fedezetként forgalomképessé nyilvánít több olyan városi ingatlant, mint az óvárosi Szórád Márton Általános Iskola, a Bartók Színház épülete stb. Pintér Tamás és Szabó Zsolt ellenzéki képviselők hozzászólásaikban egyrészt szégyenteljes dolognak minősítették, hogy ilyesmiről kényszerül dönteni a közgyűlés, másrészt hibáztatták az előző közgyűlés két nagy frakcióját (Fidesz-MSZP), hogy finoman szólva együttműködtek. Cserna Gábor polgármester rövid magyarázata arra világított rá, hogy a képviselői eskü a negyvenvalahány ezer városlakó érdekében való munkálkodást tette és teszi a képviselők kötelességévé és a legfontosabb kérdésekben történt megegyezésre szükség volt a város működőképességének megőrzése érdekében.

E vita terebélyesedését kívánta megakasztani és a képviselők energiáját a legfontosabb célokra fókuszálni fentebb idézett hozzászólásával az alpolgármester.

A nyílt ülés két napirendi pontja a Szent Pantaleon Kórház Nonprofit Kft. önkormányzati intézménnyé visszaalakításával kapcsolatos teendőkre hatalmazta fel egyrészt a polgármestert, másrészt a főigazgató főorvost, illetőleg jóváhagyta a kórház-rendelőintézetnek, mint önkormányzati költségvetési intézménynek az alapító okiratát, valamint szervezeti és működési szabályzatát.(E témához kapcsolódóan lásd a 3,6 milliárdos kórházberuházásról szóló írásunkat).

Elfogadta a közgyűlés az MMK Nonprofit Kft., a Média Duna Invest Kft. és a Dunaújvárosi Kistérségi Turisztikai Nonprofit Kft. és. múlt évi tevékenységéről elkészített beszámolóját azzal, hogy az utóbbi cég esetében belső ellenőrzési vizsgálatot kell lefolytatni a 2006-tól számított évekre, amelynek a célszerűségre is ki kell terjednie.

Hozzájárul városunk a Fejér Megyei Önkormányzat fenntartásában működő intézmények átszervezéséhez (ez főként sárbogárdi és székesfehérvári intézményeket érint), ha nem érinti a TISZK szervezetét és létszámát.

Megállapította a közgyűlés a gazdasági és stratégiai alpolgármester illetményét és tiszteletdíját. E napirendi pont kapcsán nehezményezte Cserna Gábor a városi napilap e tárgykörben megjelent írását, amely azt feltételezte, hogy Szepesi Attila mégis igényt tart önkormányzati javadalmazásra. A valós helyzet az, hogy a közgyűlésnek tételesen meg kell(ett) határoznia a lemondás alapjául szolgáló összegeket.

Csatlakozik városunk a Magyar Fesztivál Szövetséghez, ami lehetővé teszi a Parázs Varázs Grillparty országos reklámozását (például a Békéscsabai Kolbász Fesztiválhoz hasonlóan) 25 ezer forint ellenében. Ugyanakkor elutasította a Győrkőc olimpián való részvételt, amelynek anyagi terhe az előbbinek harminckétszerese lenne.

Vállalta viszont Dunaújváros önkormányzata 260 rászoruló iskolás gyermek meleg étkeztetését a meghirdetett pályázat feltételeként. Ha a pályázat a költségek felét fedezi, akkor a helyi költségvetés terhe 2 millió 164 ezer forint lesz, ám ha a pályázat kiírója csak 32%-ot térít (ennyit minimumként ígérnek) akkor 3,6 millió forint

terheli a várost a június 27 és augusztus 26 közötti időszakra biztosítandó gyermekétkeztetés kapcsán.

A zárt ülésen hozott döntésekről Németh Tünde sajtószóvivő az alábbi tájékoztatást adta:

A DVG Dunaújvárosi Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatójának Dr. Szabó Józsefet nevezi ki, 2011. június 1-től kezdődően 2011. december 31-ig tartó határozott időtartamra.

A közgyűlés kinevezte az intézményi formában működő kórház-rendelőintézet főigazgató-főorvosának dr. Mészáros Lajost a 2011. július 1-től 2012. június 30-ig terjedő határozott időre.

  • A Szent Pantaleon Kórház Nonprofit Kft. könyvvizsgálójának Bata János megbízását javasolja a közgyűlés 2011. június 01-től, legkésőbb 2012. május 31-ig.
  • A Közgyűlés a Szent Pantaleon Kórház Nonprofit Kft. által működtetett fekvő- és járóbeteg gyógyintézet 2011. július 1-től történő működési formaváltásának előkészítő munkálatainak elvégzésével a Márton § Társa Ügyvédi Iroda képviseletében eljáró dr. Nemes Dénes irodavezető ügyvédet bízta meg.
  • Viczkó József könyvvizsgálóval köt szerződést az önkormányzat a Szent Pantaleon Kórház Nonprofit Kft. vagyonkezelésben lévő önkormányzati tulajdonú vagyon értékelésére, és a vagyonátadás előkészítésére a Szent Pantaleon Kórház – Rendelőintézet Dunaújváros költségvetési intézmény részére. Ugyancsak Viczkó József megbízását javasolja a Vasmű út 41. Irodaház Ingatlanfejlesztő, Beruházó és Értékesítő Kft. taggyűlésnek, a 2011. június 01-től, legkésőbb 2012. május 31-ig tartó időszakra..
  • Az Innopark Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft., valamint a Dunaújvárosi Kistérségi Közhasznú Nonprofit Kft. könyvvizsgálójának: Keresztúry János megbízását javasolja közgyűlés a gazdasági társaság a taggyűlésnek, 2011. június 01-től, legkésőbb 2012. május 31-ig.


,

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.